Press "Enter" to skip to content

Zelensky, apel direct catre SUA: „Sa faceti mai mult”

Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut Statelor Unite sa „faca mai mult” in „cea mai intunecata perioada” pentru tara sa.

„In cea mai neagra perioada pentru tara noastra, pentru intreaga Europa, va fac apel sa faceti mai mult. Sunt necesare noi pachete de sanctiuni, in mod constant, in fiecare saptamana pana cand masina militara rusa se opreste. Sunt necesare restrictii pentru toti asupra carora acest regim nedrept se bazeaza”, a spus el intr-o adresa video catre Congres.

Zelensky a spus ca SUA ar trebui sa sanctioneze toti politicienii rusi „care raman in birourile lor si nu intrerup relatiile cu cei care sunt impotriva Ucrainei”.

„Toate companiile americane trebuie sa paraseasca Rusia, sa-si paraseasca piata imediat, pentru ca este inundata de sangele nostru. Doamnelor si domnilor, membri ai Congresului, va rugam sa luati conducerea, daca aveti companii in raioanele voastre care finanteaza masina militara rusa, plecand cu afacerile din Rusia, ar trebui sa faceti presiune. Cer sa ma asigur ca rusii nu primesc nici macar un ban pe care il folosesc pentru a distruge oamenii din Ucraina”, a spus Zelensky.

El a mai spus ca trebuie sa existe „noi institutii, noi aliante” pentru a opri razboiul.

„Ne propunem sa cream o asociatie… o uniune a tarilor responsabile, care sa aiba forta si constiinta sa stopeze imediat conflictele, sa acorde toata asistenta necesara in 24 de ore, daca este cazul, chiar si arme, daca este cazul, sanctiuni, sprijin umanitar, politic, finante, tot ce este nevoie pentru a pastra pacea si a salva rapid lumea, pentru a salva vieti”, a spus el.

Presedintele urainian Volodymyr Zelensky si-a reinnoit apelul pentru o zona interzisa de zbor deasupra Ucrainei in discursul sau virtual adresat Congresului Statelor Unite miercuri, dar a oferit alternative in cazul in care aceasta solicitare nu poate fi indeplinita.

„Pentru a crea o zona interzisa de zbor deasupra Ucrainei, pentru a salva oameni, este prea mult sa ceri? Zona umanitara, de excludere a zborului — Ceva pe care Rusia nu ar putea sa [foloseasca] sa terorizeze orasele noastre libere. Daca acest lucru este prea mult de cerut, oferim o alternativa.Stiti ce fel de sisteme de aparare avem nevoie, cum ar fi 300 si alte sisteme similare.Stiti cat de mult depinde pe campul de lupta, de capacitatea de a folosi aeronave.Aviatie puternica pentru a ne proteja oamenii, libertatea noastra, pamantul nostru”, le-a spus el parlamentarilor americani.

El a cerut ca aeronavele pe care le detin deja SUA trebuie sa fie pe cerul ucrainean, aparand Ucraina pe masura ce invazia Rusiei in tara continua.

„Avioane care pot ajuta Ucraina, ajuta Europa si, stiti ca ele exista si le aveti. Dar sunt pe Pamant, nu pe cerul ucrainean. Nu ne apara poporul”, a adaugat el , potrivit CNN.

Invocand celebrul discurs al lui Martin Luther King, el a spus:

„‘Am un vis’ — aceste cuvinte sunt cunoscute de fiecare dintre voi. Astazi, pot spune, am o nevoie. Am nevoie sa ne protejati cerul. Am nevoie de decizia ta, de ajutorul tau, ceea ce inseamna exact acelasi lucru pentru tine, simti cand auzi cuvintele „Am un vis”.

Presedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a facut referiri la Muntele Rushmore, atacurile de la Pearl Harbor si atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 in prezentarea sa adresata parlamentarilor americani la Congres miercuri. continuare 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page