Press "Enter" to skip to content

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Schimbare importantă pentru bugetari

Daniel Cadariu a anunţat că OUG legată de voucherele de vacanţă ar putea fi adoptată la şedinţa de Guvern de vineri. Programul, prelungit până în 2026.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a afirmat, miercuri seară, că speră ca OUG pentru acordarea voucherelor de vacanţă să fie adoptată în şedinţa de vineri.

”Este un subiect în discuţie. Am prezentat în şedinţa de miercuri OUG într-o primă lectură, am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG care are lucruri mai noi faţă de trecut, faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru 5 ani, până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariaţi (…) cât şi pentru agenţii economici din domeniul turismului care vor ştii a de an cum să-şi facă planul de afaceri”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Daniel Cadariu, întrebat despre voucherele de vacanţă.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2022. Ministrul a precizat că valoarea voucherelor va rămâne de 1.450 de lei.  ”O altă veste bună – am prevăzut că tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor. A venit o propunere şi din partea domeniului turistic, dar şi de la Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanţă”, a mai declarat ministrul.   El a precizat că aceste tichete noi vor fi pe suport magnetic, pe card.  Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

În 2 decembrie, Ministerul Turismului a pus în dezbatere dezbatere publică proiectul OUG care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă.  Potrivit documentului, acestea se vor acorda inclusiv în anul 2026, având un rol important în combaterea efectelor pandemiei în sectorul de turism.  De asemenea, OUG prevedea în varianta iniţială că valabilitatea voucherelor emise în 2020 este prelungită până la finalul anului viitor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page