Press "Enter" to skip to content

Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru SUA și UE. Președintele ucrainean pune războiul pe seama lipsei de promptitudine a statelor

Ucraina este încă sub invazia Rusiei și situația este tot mai dificilă. După mai multe negocieri și măsuri dure luate împotriva Moscovei, trupele ruse tot nu s-au retras. Volodimir Zelenski este foarte dezamăgit de ce se întâmplă în țara lui și pune totul pe seama nepăsării SUA și UE.

Zelenski, dezamăgit de SUA și UE
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur pentru liderii SUA și UE, dezamăgit fiind de felul în care aceștia au gestionat situația de la începutul războiului din Ucraina. Deși a cerut ajutor in mod repetat și a susținut că are nevoie de sprijin urgent, președintele Ucrainei susține că celelalte state au răspuns mult prea târziu la apel, motiv pentru care situația s-ar fi agravat ulterior.

Acesta consideră că sancțiunile împotriva Rusiei au fost aplicate puțin cam târziu. Dacă liderii ar fi reacționat mai repede și ar început să taxeze Rusia mai devreme, războiul probabil că nu ar mai fi început și nu ar mai fi murit atâția oameni nevinovați. Președintele susține că ar mai fi existat o șansă să nu se ajungă la atâtea tragedii, dar speră că lucrurile vor reveni la normal.

Cu toate acestea, președintele Ucrainei a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat. Indiferent de modul în care au acționat, acesta consideră că statele s-au implicat în situația Ucrainei.

“Aţi aplicat sancţiuni. Suntem recunoscători. Sunt paşi puternici. Dar era puţin târziu…exista o şansă”, a declarat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a precizat că armata rusă a făcut pagube inexplicabile în Ucraina dar, cel mai dureros, a luat viețile multor oameni nevinovați. Rusia a distrus deja 230 de şcoli, 155 de grădiniţe şi a ucis 128 de copii, aceste fiin un bilanț dureros.

Zelenski cere ajutor aliaților lui Putin
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut, vineri, un mesaj pentru premierul Ungariei Viktor Orban. Acesta este unul dintre cei mai vechi aliați de-ai lui Vladimir Putin, care l-a susținut în tot acest timp.

Zelenski i-a transmis acestuia un mesaj important, cerându-i să decidă cu cine are de gând să rămână. Președintele ucrainean îi cere lui Orbán să analizeze situația din țara lui și să își dea seama de ceea ce fac rușii, de oroarea pe care au provocat-o pana acum.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page