Press "Enter" to skip to content

Vine marea criză? Semnele sunt din ce în ce mai clare. Prețul aurului spune totul – Analiză

Prețurile cuprului și aurului semnalează că piețele se așteaptă la o perioadă dificilă din punct de vedere economic, pe fondul temerilor legate situația anumitor bănci, al îngrijorărilor legate de război și de o posibilă recesiune. Prețul cuprului a scăzut de la 9,44 de dolari în ianuarie 2023 la un minim de aproximativ 8 dolari pe kg în urmă cu câteva zile.

Prețul aurului în aceeași perioadă a urcat de la 1928 la peste 2000 de dolari pe uncie. Ambele metale au utilizările lor, dar semnificația este total diferită. Cuprul, este o necesitate industrială și un indicator al creșterii economice. Aurul, este privit în principal ca un refugiu sigur pentru investitori, deși are și alte roluri în sectorul industrial, notează analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

Raportul dintre cupru și aur arată o atitudine de reducere a riscului și un apetit pentru titlurile de stat americane pe 10 ani. Indicatorul s-a aflat pe un trend descendent care a început anul trecut la sfârșitul lunii mai, a recuperat o parte din pierderi între iulie 2022 și ianuarie anul acesta și de atunci a continuat să scadă. Temerile legate de situația bancară, datele economice din China, care sunt sub așteptări, și îngrijorările legate de recesiune reduc apetitul pentru risc al investitorilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page