Press "Enter" to skip to content

Victor Rebengiuc se retrage din activitate! Anunțul emoționant al marelui actor

Marele actor Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea din activitate. Actorul renunță la scenă după rolul din spectacolul Tatăl de Florian Zeller, pus în scenă la Teatrul Bulandra. Carierea maestrului Victor Rebengiuc se întinde peste șase decenii și jumătate. Avanpremiera Tatăl, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

Victor Rebengiuc se retrage din activitate

Maestrul Rebengiuc a făcut anunțul la Digi 24 unde a și motivat această decizie. Marele actor a spus că peste câteva luni împlinește 90 de ani și a venit timpul să renunțe. El a mărturisit că îi este tot mai greu să joace, trupul și starea de sănătate nu-i mai permit, motiv pentru care a decis ca acesta să fie ultimul său rol.

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!, a spus Victor Rebengiuc la Digi 24.

Ultimul rol pe care-l joacă maestrul Rebengiuc este în spectacolul Tatăl unde interpretează rolul unui tată bătrân care își caută reperele fixe, rătăcit printre percepții fluide. Din distribuţie fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Avanpremiera ”Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, 11-12 iunie, de la ora 19.00.

Victor Rebengiuc- unul dintre cei mai mari actori români, de film, teatru și televiziune

Victor Rebengiuc este un actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, care a adus o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Este cunoscut și ca activist al societății civile. Din 1957, a fost membru al Teatrului Bulandra, jucând în peste 200 de roluri numai pe această scenă.

După performanța sa în Pădurea spânzuraților în regia lui Liviu Ciulei, Rebengiuc a devenit o figură majoră în cinematografia românească și a devenit cunoscut mai ales pentru apariția sa în 1986 în Moromeții lui Stere Gulea.

Rebengiuc a debutat în cinematografe în 1956 cu filmul Mîndrie.  De-a lungul carierei sale, care se întinde peste șase decenii și jumătate, marele actor a primit nenumărate premii și distincții, între care Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) ”pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler (2017).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page