Press "Enter" to skip to content

Ultimele clipe din viața lui Alexandru, tânărul ucis în Olanda de alți români. „Când m-am dus și l-am văzut, copilul meu era tot vânăt”

Un tânăr din Iași a murit în Olanda la scurt timp după ce s-a mutat acolo, bătut crunt de mai mulți români care i-ar fi furat 500 de euro.

Familia îndurerată din județul Iași a început o campanie de strângere de fonduri pentru repatrierea corpului. Alexandru avea 27 de ani și a fost bătut până la moarte de alți români, chiar în prima zi de muncă.

Un tânăr a murit bătut de români în Olanda

Originar din Pașcani, Alex visa la o carieră din muzică, însă acum din visele sale nu a mai rămas nimic. Familia speră că până la urmă se va face dreptate, deși cazul e complicat.

Alexandru, căruia amicii și familia îi spuneau Nyx, s-a mutat în Almelo, Olanda, pe 13 octombrie 2022. Fiind nou în această țară și în căutarea unui loc de muncă, Alex s-a mutat în chirie alături de alți români, așa cum fac mai toți cei plecați la muncă în străinătate.

Doar că, după ce a dormit acolo o noapte a realizat că îi lipseau 500 de euro din portofel și a vrut să afle cine e responsabil. În timpul unui grătar cu ceilalți colegi de casă, muncitori români în construcții, Alex l-a confruntat pe cel pe care-l bănuia că i-a furat banii, conform Pro TV.

”Băiatul s-a ridicat și i-a spus,  de ce mi-ai furat banii din portofel, de ce ai făcut asta? Dacă aveai nevoie îți dădeam eu, nu trebuie să furi că e banul meu muncit de mine. Nu știu ce s-a întâmplat între ei și au sărit la bătaie pe el”, povestește mama băiatului.

După ce l-au bătut crunt l-au abandonat pe o canapea și au fugit. A ajuns în cele din urmă la spital cu o ambulanță, însă a murit o săptămână mai târziu. Medicii au decis să-l deconecteze de la aparate, pentru că loviturile suferite la cap au fost prea puternice.

L-au bătut până l-au băgat în comă. Când m-am dus și l-am văzut, copilul meu era tot vânat”, povestește femeia îndurerată.

”Medicii au zis că nu mai este nimic de făcut pentru că loviturile care au fost la cap i-au fost fatale, creierul nu mai reacționa. Sper poliția să găsească vinovații, Alexandru a murit”, a transmis și mătușa băiatului, Ana-Maria Poelincă.

Polițiștii olandezi au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat și așteaptă, mai întâi, rezultatele necropsiei. Între timp, familia anunță că are nevoie de încă 3.000 de euro pentru a-l repatria pe tânăr în țară. În acest sens, oamenii din Pașcani au început o strângere de fonduri pentru repatriere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page