Press "Enter" to skip to content

Ultima ORĂ. Și-a dat demisia din Guvernul României

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a dat demisia, după ce a primit un ultimatum de la Nicolae Ciucă în privința suspiciunilor de plagiat. El ar fi mințit în legătură și cu studiile.

Premierul Ciucă a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Florin Roman. Virgil Popescu, numit interimar

Primul-ministru Nicolae Ciucă a semnat decretul de eliberare din funcție al ministrului demisionar Florin Roman.

Totodată, premierul i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, anunță G4Media.

Sursa citată notează că printre candidații din PNL la funcția deținută până miercuri de Florin Roman se numără Pavel Popescu și Robert Sighiartău.

Florin Roman și-a dat demisia

Ministrul cercetării și-a dat demisia după acuzațiile de plagiat, precizând că se va vedea în instanță cu  ”cel care a coordonat tema și atacul, dl. Dacian Cioloș”, a scris pe facebook Florin Roman.

Florin Roman se consideră neîndrepățit pe motiv că i s-a pus eticheta de ”plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict” și a postat mai multe diplome care atestă studiile sale.

”Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, se arată în postarea de demisie a lui Florin Roman.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page