Press "Enter" to skip to content

Ultima Ora! Revenim la normalitate? Bill Gates a făcut anunțul pentru toată lumea

Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune că, în opinia lui, numărul infectărilor şi dec.eselor Co.vid va scădea considerabil în 2022, în măsura în care tot mai multe persoane aleg să se imunizeze.

Rata de infectare şi d.eces va ajunge la un nivel similar cu cea a gripei până la jumătatea anului 2022, dacă nu va apărea o variantă mai agresivă a C.ovid, a mai spus Bill Gates.

„Vac.cinurile sunt o veste bună, iar problemele de aprovizionare vor fi rezolvate în mare parte după jumătatea anului următor, așa că vom fi limitați doar de logistică și de cerere”, a adăugat miliardarul.

Pfizer a anunțat în această săptămână că a semnat un acord prin care mai multe companii vor putea produce pastila sa anti-CO.VID, odată ce va fi aprobată, pentru a facilita accesul populațiilor din zonele sărace la tratament. Medicamentul ar reduce cu 90% decesele de COVI.D, iar experții sunt de părere că acordul semnat de gigantul farmaceutic va grăbi finalul pan.demiei.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că investeşte 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la o pastilă anti-CO.VID-19.

Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce foarte mult riscul de spitalizare şi de dec.es atunci când este administrat în primele zile după infectarea cu noul cor.onavirus.

Tratamentul bazat pe comprimate, prin urmare uşor de administrat, oferă o alternativă mult aşteptată la vac.cinuri, în special pentru ţările care întâmpină dificultăţi în achiziţionarea de seruri anti-C.OVID-19.

Autorizarea sa este în prezent în curs de evaluare de către Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA). Banii investiţi vor fi folosiţi în special pentru a încuraja producţia de versiuni generice ale medicamentului de către companii, în special indiene, cărora grupul Merck le-a acordat deja o licenţă. Merck intenţionează să producă dozele necesare pentru 10 milioane de tratamente până la sfârşitul anului.

Unii producători de medicamente generice au declarat că „pot produce cu uşurinţă 10 milioane de tratamente pe lună, însă problema este că nu vor face, probabil, acest lucru până când nu vor vedea care este cererea şi cine va plăti”, a spus preşedintele diviziei de sănătate globală din cadrul fundaţiei, Trevor Mundel. scrie romaniatv

More from Fără categorieMore posts in Fără categorie »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.