Press "Enter" to skip to content

Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici

Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014 după proteste, a primit deja o condamnare de 13 ani de închisoare în contumacie pentru trădare.

Un tribunal din Kiev a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici, acuzându-l de trădare, scrie Sky News.

Ucraina a emis un ordin de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este acuzat de trădare

Acuzaţia se referă la un acord pe care acesta l-a semnat în 2010, prin care a prelungit contractul de închiriere a instalaţiilor navale ruseşti din Crimeea.

Acordul, cunoscut pe scară largă în Ucraina sub numele de Pactul de la Harkov, a permis Rusiei să îşi menţină Flota Mării Negre în portul Sevastopol din Crimeea.

Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014 după proteste, a primit deja o condamnare de 13 ani de închisoare în contumacie pentru trădare.

Acel caz a fost legat de o scrisoare pe care i-a trimis-o preşedintelui rus Vladimir Putin la 1 martie 2014, în care îi cerea să folosească armata şi forţele de poliţie ruseşti pentru a restabili ordinea în Ucraina.

El a negat anterior toate acuzaţiile care i se aduc. Biroul procurorului general ucrainean a declarat că un tribunal din Kiev a ordonat arestarea lui Ianukovici deoarece Pactul de la Harkov a permis Rusiei să crească numărul de trupe pe care le avea în Ucraina şi să captureze şi să anexeze Crimeea în 2014.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page