Press "Enter" to skip to content

Trucul care te ajută să păstrezi bradul de Crăciun verde mai mult timp. Așa poate rezista săptămâni la rând

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă. Cine și-ar imagina luna Decembrie fară acest obiect de decor impodibit cu ornamente frumos colorate. În general, pentru a economisi bani, dar și pentru a păstra curățenia locuinței, oamenii preferă să achiziționeze pomii artificiali. Totuși, există multe persoane care preferă să simță mirosul natural al barzilor. Așadar, cum poți să îl păstrezi verde mai mult timp.

  • Trucul care te ajută să păstrezi verde bradul de Crăciun
  • Așa poate rezista săptămâni la rând

Când vine vorba de brazii naturali există atât avantaje, cât și dezavantaje. Multe persoane nu îi preferă din cauza faptului că aceștia pot fi păstrați în locuință pe o durată scurtă de timp, în timp ce brazi artificiali rezistă pe o perioadă nedeterminată de timp.

Cum să păstrezi verde bradul de Crăciun

Specialiștii susțin că există un truc cu care brazii naturali pot fi păstrați un timp mai lung. Așadar, ei susțin că unul dintre sfaturi este să ţinem pomul natural cât mai departe de sursele de căldură. Atât, şemineul, cât și caloriferul pot depăși temperatura lor, făcându-i astfel să se usuce mai repede.

Un alt sfat este cel în care trebuie să evităm să punem pomul în apropierea fructelor. În acest fel, bananele accelerează coacerea altor fructe, inclusiv a brazilor.

Așa poate rezista săptămâni la rând

Un truc important pentru pomul de Crăciun îl constă „alimentarea” cu suc acidulat. În acest fel, zahărul și siropul de porumb îl vor ține verde o perioadă mai lungă de timp.

Și, trucurile nu se opresc aici. Poți pune la baza bradului un cartof. În acest fel, pomul de Crăciun poate să-și extragă nutrienții de care are nevoie.

Ce trebuie să mai știm despre bradul de Crăciun

Nici decorațiunile pentru pomul de Crăciun nu trebuie uitate. Astfel, o cantitate mai mare pusă în pom va pune presiune pe ramuri. Așadar, atenți trebuie să fim și când vine vorba de lumini LED, acestea degajând destul de multă căldură.

Dacă vrem că bradul să reziste mai mult timp, trebuie să îl alegem corect încă de la început. Astfel, brazii mai ușori trebuie evitați. Specialiștii susțin că aceștia nu sunt sănătoși. Trebuie să fim atenți, totuși, și la tulpina, dar şi la crengile acestui tip de pom. Ele trebuie să fie uşor lipicioase.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page