Press "Enter" to skip to content

Tragedie la maternitatea din Botoșani: Tânăra de 25 de ani moare după o noapte de spitalizare fără îngrijiri medicale

Spitalul din Botoșani, sub semnul întrebării: Alexandra Ivanov a decedat după o noapte de spitalizare

  Un caz tragic zguduie comunitatea din Botoșani, după ce o tânără în vârstă de 25 de ani și mamă a trei copii, Alexandra Ivanov, a decedat la scurt timp după o noapte de spitalizare la maternitatea locală. Medicii legiști au constatat că tânăra a suferit un edem pulmonar, avea insuficiență cardio-respiratorie și sarcina care i se oprise din evoluție era „complicată infecțios”. Cu toate acestea, timp de șapte ore, Alexandra nu a primit niciun fel de îngrijire medicală.

Aparenta neglijență medicală

Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, Ioan Asaftei, cauzele decesului Alexandrei Ivanov au fost insuficiență cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut și sarcină oprită în evoluție, complicată infecțios. Aceste constatări au fost făcute de medicii legiști în urma autopsiei.

Cu toate acestea, este extrem de alarmant faptul că timp de șapte ore, tânăra nu a primit nicio îngrijire medicală în spital. Potrivit raportului preliminar întocmit de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, Alexandra a fost internată la ora 23:30 cu simptome precum sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice și lombare. Cu toate acestea, între timpul internării și ora 07:35 a doua zi dimineață, nu s-au efectuat nicio manevră de îngrijire pentru tânăra mamă.

Mesajele cutremurătoare găsite în telefonul Alexandrei

Din păcate, Alexandra a implorat ajutorul medicilor înainte de a-și pierde viața. Pe telefonul ei, au fost găsite mesaje trimise doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei, în care tânăra mama scria: „Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet”, cu doar patru ore înainte să moară. Aceste mesaje tragice demonstrează disperarea și suferința prin care a trecut Alexandra în acea noapte, în speranța că medicii vor veni în ajutorul ei.

Suspendarea cadrelor medicale

Întrebarea care se pune este cum de s-a putut întâmpla o astfel de neglijență medicală într-un spital de urgență. Potrivit reprezentantului Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, există informații conform cărora un medic, o asistentă și personal auxiliar, adică trei cadre medicale în total, au avut activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost confirmat oficial de către spital.

Situația tragică a Alexandrei Ivanov a scos la iveală probleme grave în sistemul de sănătate din Botoșani și a ridicat semne de întrebare asupra calității îngrijirii medicale și a condițiilor de lucru din unitățile sanitare locale.

În concluzie, moartea neașteptată a tinerei mame a adus în prim-plan problemele din sistemul de sănătate din Botoșani și a scos la iveală o presupusă neglijență medicală. Este necesară o investigație amănunțită pentru a afla adevărul și pentru a se asigura că astfel de tragedii nu se vor mai repeta în viitor. Este de neconceput ca oamenii să își piardă viața din cauza lipsei de îngrijire medicală într-un spital de urgență.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page