Press "Enter" to skip to content

Țara unde TikTok-ul va fi interzis de marți. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

O altă țară a luat decizia să interzică TikTok. Aplicația chinezească nu va mai putea fi folosită începând de marți, iar decizia este definitivă. Chiar dacă pare o decizie extremă, la bază există un motiv bine întemeiat.

TikTok-ul a devenit una dintre cele mai folosite aplicații în ultima perioadă și o adevărată sursă de venit pentru milioane de oameni din întreaga lume. În plină dezvoltare, o țară a decis să interzică folosirea aplicației.

Țara unde TikTok va fi interzis începând de marți

Din motive bine întemeiate, aplicația TikTok nu va mai putea fi folosită în Canada. Decizia îi vizează doar pe angajații guvernului federal, astfel că restul populației va avea acces, în continuare, la această platformă.

Decizia are legătură cu securitatea informațiilor guvernamentale și reducerea riscului unei scurugeri, care ar putea afecta ulterior. Se pare că o analiză în acest sens a demonstrat că metodele de colectare ale datelor de pe aplicație îi predispune pe utilizatori la atacuri cibernetice, astfel că reprezintă un risc pentru protecția informațiilor din guvernul federal.

Decizia ar putea să se ia și în Uniunea Europeană

Aceeași decizie ar putea să fie luată și în Uniunea Europeană, unde TikTok ar putea să fie interzis din cauza riscului de a refuza ca aplicația chinezească să respecte regulile legislației impuse. Această decizie ar putea să se ia de la 1 septembrie, însă cu toții trăiesc cu speranța că nu se va întâmpla acest lucru.

Thierry Breton a anunțat că nu va ezita să ia această măsură, dacă regulile legislative nu vor fi respectate. Comisarul a spus că nerespectarea legii reprezintă un pericol pentru utilizatori, la care nu ar trebui, în mod normal, să fie expuși, mai ales fără voia lor.

”Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei (…) Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii să aibă nevoie doar de câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a declarat comisarul.

TikTok – O aplicație în creștere rapidă

Statisticile au arătat că utilizatorii TikTok sunt în principal oameni cu vârsta medie de 34 de ani, dar programul a acoperit și un procent semnificativ dintre utilizatorii de smartphone-uri Android cu vârsta cuprinsă între 16-55 de ani.

Potrivit datelor oferite de Sensor Tower, platforma de socializare TikTok a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori la nivel gobal. Sensor Tower este o companie de analiză, care este specializată în monitorizarea performanței aplicațiilor privind descărcările pe platformele iOS și Android. Sensor Tower a spus că:  „Până în prezent, nicio altă aplicație nu a reușit să înregistreze această cotă de descărcări, decât Instagram, Facebook, Messenger și WhatsApp.”

Dacă îți dorești să descarci muzică și videoclipuri de pe această platformă, pe telefoane, iPhone, iPad, Windows PC, Mac OS sau tablete Android, acum nu mai trebuie să instalezi un program special pe computer sau pe telefonul mobil, poți folosi foarte simplu TikTok Downloader.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page