Press "Enter" to skip to content

Surse: Mama celor trei copii care au murit în incendiul din Sectorul 5 a recunoscut că nu era acasă când a avut loc tragedia

Apar noi detalii despre incendiul din Sectorul 5 al Capitalei în care au murit trei copii minori.   

După mai multe ore de audieri, care au avut loc și marți și miercuri, mama celor trei copii a recunoscut că nu se afla acasă în momentul în care a izbucnit incendiul, conform surselor Știrile ProTV.

Potrivit celor mai recente mărturisiri făcute de mama copiilor care aveau doi, trei, respectiv șase ani, femeia nu se afla acasă la momentul tragediei.

Incendiul a avut loc marți dimineață, în jurul orei 05:00, pe strada Surduc din cartierul Rahova, pompierii fiind solicitați să intervină în jurul orei 05:35. Mama a recunoscut după mai multe serii de audieri că își lăsase copiii singuri acasă, nesupravegheați.

Inițial, varianta spusă de mamă în fața anchetatorilor a fost că ea dormea când a izbucnit incendiul și că s-a trezit prea târziu pentru a-și mai salva copiii.

Mama a declarat, marți, că băiatul cel mare ar fi aprins cu o brichetă salteaua, în timp ce ea dormea pe o canapea în aceeași încăpere.

Încă de marți polițiștii au transmis că au descoperit neconcordanțe în declarația femeii, existând suspiciuni că ea nu a spus tot adevărul.

Declarații contradictorii

Femeia de 21 de ani a sunat la pompieri la ora 5:30 dimineața. A povestit că au trezit-o fumul înecăcios și țipetele fiului său cel mare – de șase ani. Ea susține că băiețelul s-ar fi jucat cu o brichetă și ar fi dat foc saltelei pe care dormea alături de surorile sale – o fetiță de doi ani și alta de trei.

Toți locuiau într-o garsonieră închiriată, aflată într-o vilă din sectorul 5 al capitalei. Locuința are o bucătărie, o baie și o cameră unde pe un pat dormeau copiii, iar pe o canapea, mama. După ce ar fi dat foc saltelei, copilul de șase ani s-ar fi culcat la loc alături de surioarele sale. Focul, care la început ardea mocnit, s-a extins, iar copilașii s-au intoxicat cu fum.

Femeia avea grijă singură de cei trei copii pentru că partenerul său era plecat în Germania, unde lucra de câteva luni ca șofer.

Potrivit polițiștilor, tânăra mama ar fi „omis” să declare anumite aspecte importante în anchetă.

Incendiul a fost stins înainte de sosirea pompierilor

 

Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins patul din camera în care se aflau micuții și au fost stinse până la sosirea pompierilor.

Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase la un pat, a transmis ISU București- Ilfov.

„Au fost identificate 3 victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, au precizat oficialii reprezentanții ISU.

Potrivit acestora, la fața locului au acționat patru ambulanțe SMURD, trei autospeciale de stingere și un echipaj pentru descarcerare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page