Press "Enter" to skip to content

Statul rămâne fără bani pentru plata pensiilor? Ce se întâmplă cu pensionarii

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a vorbit despre pensiile românilor. Acesta susține că veniturile celor vârstnici nu vor fi afectate de numărul mic de angajați și totul va decurge normal atâta timp cât contribuțiile la stat vor fi plătite așa cum trebuie.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a dat asigurări că pensiile românilor nu vor fi afectate. În România, în prezent, numărul angajaților este mai mic decât numărul pensionarilor, ceea ce a dus la o îngrijorare din acest punct de vedere.

Pensiile românilor nu vor suferi nicio modificare

Adrian Câciu susține că sistemul de pensii din țara noastră nu se apropie de colaps și că pensiile românilor nu sunt în pericol, asta după ce mai mulți politicieni au spus că ar putea exista modificări.

Mai mult decât atât, ministrul Finanțelor a declarat că sistemul de pensii nu are cum să intre în colaps, deoarece este construit în mod corect și, atât timp cât contribuțiile sunt plătite la timp, nu există motiv de îngrijorare.

„Sistemul de pensii nu este în pericol. Dreptul la pensie este una, finanţarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecţi în societate şi plătim toţi contribuţii, nu are cum să colapseze”, a declarat Adrian Câciu.

Mai mult decât atât, ministrul a declarat că, în aceste momente, există o derulare în curs în ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale.

„Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a mai adăugat acesta, conform romaniatv.net.

Nicolae Ciucă a anunțat reglementarea salariilor și a pensiilor

Nicolae Ciucă, premierul României, a declarat ieri, 21 iulie, că, în Coaliție, s-a decis ca pensiile și salariile să fie reglementate, iar acest lucru urmează să fie analizat în grupuri de lucru ce vor fi înființate de către Ministerul Muncii.

„La nivelul coaliţiei, am decis ca tot ceea ce înseamnă reglementarea salariilor şi a pensiilor să constituie activitatea de analiză în interiorul grupurilor de lucru, care vor lua fiinţă la nivelul Ministerului Muncii, din care vor face parte atât reprezentanţii structurilor guvernamentale, cât şi reprezentanţii patronatelor, sindicatelor, societatea civilă, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonul nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii, pentru că discutăm, practic, aici, de ceea ce înseamnă echilibrarea, eliminarea inechităţilor şi toate problemele pe care le ştim cu toţii în sistemul de salarizare şi de pensii.

Este o decizie care a fost luată în coaliţie, este decizie care deja a început să prindă conturul la nivelul Guvernului, în interiorul Ministerului Muncii.

În momentul de faţă, aţi văzut care a fost conţinutul ordonanţei de urgenţă. Impozitarea, aşa cum arată lucrurile acum, este un aspect care trebuie foarte bine corelat cu digitalizarea sistemului din Ministerul de Finanţe, astfel încât să putem să avem un sistem care să ne dea cu adevărat imaginea a tot ceea ce înseamnă partea de venituri şi în felul acesta să se stabilească nivelul de impozitare.

Aşa cum arată lucrurile acum, nu putem să luăm această decizie”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page