Press "Enter" to skip to content

Se pregătește un nou război în Europa? Răsturnare totală de situație: Au încălcat tratatul

Nimeni nu putea să știe în ce situație se va afla Europa acum. Invazia Ucrainei a surprins întreg globul, însă aceasta nu pare a fi singura problemă. Un nou conflict e pe cale să izbucnească pe continent, iar veștile sunt foarte îngrijorătoare.

Pe lângă războiul din Ucraina, o altă veste de ultimă oră cutremură Europa!

Anunțul momentului vine din Serbia

Președintele țării, Aleksandar Vučić, trage un semnal de alarmă.

Potrivit oficialului sârb, președintele instituțiilor provizorii de la Priština, Aljbin Kurti, a decis să-i atace pe sârbi. Totodată, acesta a încălcat Acordul de la Bruxelles și tinde să afecteze pacea în Kosovo și Metohia. Pe de altă parte, el a adăugat că Serbia va fi întotdeauna alături de poporul său.

Odată cu ordinul venit din partea lui Aljbin Kurti a fost destituită și judecătoarea Ljiljana Stevanović, dar este planificată și destituirea ofițerilor de poliție care au luat parte la ședința Consiliului pentru Securitate Națioanală care a avut loc recent la Belgrad.

Ce se întâmplă în Serbia

„Aljbin Kurti a decis să-i atace pe sârbi, Acordul de la Bruxelles a fost încălcat și la dorința lui și acelora care-l protejează, Acordul de la Bruxelles nu mai există”, a transmis președintele Vučić.

Totodată, oficialul sârb a adăugat că Serbia își dorește pacea în continuare și trage un semnal de alarmă în acest sens și pentru alte țări care ar putea cădea victime.

„Serbia dorește să păstreze pacea și din această cauză avertizez și țările Quintei și comunitatea internațională. Ultimul meu mesaj este că orice ar face, Serbia va fi alături de poporul său“, a spus Vučić.

Îngrijorări din SUA

În timp ce Serbia este îngrijorată de conflictul care ar putea izbucni în orice moment, în tot acest timp, războiul din Ucraina continuă. Rusia nu pare că are în plan să se oprească prea curând, iar țările membre NATO se pregătesc pentru ce este mai rău.

Este luată în calcul inclusiv ideea conform căreia Rusia ar putea ataca state membre, dar și utilizarea armelor de distrugere în masă.

O reacție în acest sens a venit joi din SUA. Președintele american Joe Biden declara că Statele Unite ar răspunde dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme de distrugere în masă, dar că răspunsul va depinde de situație.

„Am răspunde dacă le va folosi. Natura răspunsului ar depinde de natura utilizării”, a afirmat Biden, spunând că nu poate oferi alte informații, conform CNN.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page