Press "Enter" to skip to content

Scandal uriaş la vârful Guvernului. Raed Arafat nu mai are drept de practică şi pierde și controlul asupra examenelor din Medicina de Urgență

Colegiul Medicilor anunţă că Raed Arafat nu mai are dreptul să profeseze ca medic. Mai mult, şeful DSU pierde și controlul asupra examenelor din Medicina de Urgență.

Scandal uriaş la vârful Guvernului. Anul acesta, Colegiul Medicilor a decis să retragă dreptul de liberă practică a lui Arafat, a anunţat România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Scandal uriaş la vârful Guvernului. Raed Arafat nu mai poate profesa ca medic

Conform statutului Colegilor Medicilor în România, medicii au dreptul să profeseze doar în baza unui certificat de membru. Aceştia îşi pierd calitatea de membru dacă întrerup exercitarea profesiei de medic pentru o perioadă mai mare de cinci ani.

Raed Arafat este secretar de stat al Ministerului Apărării de peste cinci ani şi e clar că nu a mai avut timp să exercite profesia de medic ATI la Spitalul din Târgu Mureş de care aparţine. Din acest motiv, timp de mai bine de cinci ani, Arafat nu a mai depus acea adeverinţă la Colegiul Medicilor.

Astfel, începând de anul acesta, Colegiul Medicilor a decis că Raed Arafat nu mai are dreptul să profeseze ca medic.

De asemenea, şeful DSU pierde şi controlul asupra examenelor din Medicina de Urgență.

Reamintim că de la înființarea noii specialități numită „medicină de urgență” Arafat a acceptat că trebuie să existe un rezidențiat în această specialitate (omologat de MS) dar după reguli proprii, omologate doar de el. Astfel încât, neexistând profesori universitari în domeniu, a fost acceptată temporar pregătirea în specialitate de către „formatori” adică medici cu ceva experiență în domeniul SMURD (la început), apoi anesteziști, ulterior de către noile generații de medici urgentisti dar majoritar șefi de UPU.

Comisiile de examen erau prezidate de medici „examinatori” statut oferit discreționar de Arafat pentru fidelizare.

Recent, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a decis că, pentru respectarea legalității și a dreptului la pregătire coerentă, examenele pentru primariat și specialitate să fie susținute doar în centrele universitare ce au cel puțin conferențiari în specialitatea medicină de urgență așa cum se face în cadrul tuturor celorlalte specialități.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page