Press "Enter" to skip to content

S-a aflat! Ce pensie avea Benone Sinulescu? Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă

Benone Sinulescu primea o pensie modestă din partea statului român, în ciuda celor peste 50 de ani pe care i-a petrecut pe scenă.

Moartea celebrului artist de muzică populară, Benone Sinulescu, a venit ca o lovitură pentru apropiații acestuia.Cântărețul a încetat din viață joi, 18 noiembrie 2021, din cuza unei pneumonii.

Ce pensie avea Benone Sinulescu? Suma modestă pe care artistul o primea după 50 de ani de muncă

Benone Sinulescu nu avea o pensie colosală, în ciuda celor peste 50 de ani pe care i-a petrecut pe scenă, impresionând publicul cu vocea sa.

Celebrul artist de muzică populară avea o pensie în valoare de 1.600de lei din partea statului român, însă aceasta nu era singura lui sursă de venit.

Pe lângă pensie, Benone primea și 1.100 de lei ca urmare a unei distincții pe care a primit-o în anul 2002 din partea Președintelui României, la acea vreme, Ion Iliescu.

Benone Sinulescu, onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a 

Beny, așa cum îi spuneau apropiații, a fost onorat cu Crucea Națională Serviciul Credincios Clasa a III-a.  Această distincție a fost oferită ca recunoaștere a talentului său muzical și ca o apreciere a faptului că a fost unul dintre promotorii valorilor culturale românești, în special a muzicii folclorice.

Elena Sinulescu, soția artistului, va rămâne cu toată averea

Benone Sinulescu lasă moștenire toată agoniseala de-o viață soției sale, Elena. Potrivit testamentului pe care artistul l-a scris încă din anul 2014, toată averea îi va rămâne celei care i-a fost alături în toți anii de glorie.

Elena Sinulescu va rămâne cu o avere colosală, pe langă casele pe care artistul le deținea, acesteia îi vor reveni și sume importante pe care artistul le-a încasat din drepturi de autor. scrie kanald.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page