Press "Enter" to skip to content

Rușii au lansat un ultimatum pentru pacea de la Minsk: „Mai aveți o oră”

Rușii au lansat un ultimatum pentru pacea de la Minsk. Președintele ucrainean mai are la dispoziție o oră până când va decide oferta rușilor de a negocia pacea la Minsk. Volodimir Zelenski a declarat ferm că Ucraina nu acceptă negocierea la Minsk, în Belarus.

Rușii au lansat un ultimatum pentru pacea de la Minsk: „Mai aveți o oră”

Update 15.30 Conform Reuters, Putin a ordonat ministrului Apărării Serghei Șoigu să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a acuzat fiind  „declarații agresive din partea țărilor NATO. „Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

În continuare, presiunea este foarte mare pe capitala Ucrainei, Kiev. Militarii ucraineni se luptă cu rușii pentru a nu invada capitala. Mentalitatea ucraineană este foarte puternică, iar cetățenii rămași în Ucraina au anunțat că vor lupta pentru țara lor.

Președintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegație în capitala aliatului său belarus, la Minsk, pentru a negocia cu Ucraina, pe care a invadat-o, joi, 24 februarie. ”Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană”, anunţă Dmitri Peskov. Rusia a anunțat că este dispusă să negocieze cu Ucraina, dacă autoritățile ucraine depune armele.

De cealalată parte, Volodimir Zelenski a declarat că refuză oferta rușilor de a negocia pacea la Minsk. Zelenski i-a cerut lui Putin să se așeze cu el la masa negocierilor. „Vrem pace, vrem să se termine războiul, dar negocierile nu pot avea loc la Minsk. Noi am propus – Bratislava, Budapesta, Istanbul, oricare oraș, într-o țară în care nu zboară rachete”, a declarat aceasta, într-un video pe contul său de Telegram.

Rusia a anunțat că președintele Volodimir Zeleski are la dispoziție o oră să se decidă dacă vrea negocierea la Minsk sau nu. În același timp, o delagație rusă a fost trimisă la Minsk. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page