Press "Enter" to skip to content

Rugăciunea pe care este bine să o rostești pentru cei adormiți. Cele mai puternice cuvinte pentru cei plecați la Domnul

Pentru că mulți oameni regretă trecerea în neființă a persoanelor drage lor, ei țin să amintească cei plecați la Domnul în fiecare rugăciune pe care o fac. Iată care este rugăciunea pe care este bine să o rostești pentru cei adormiți!

  • Rugăciunea pentru cei adormiți
  • Cele mai puternice cuvinte pentru cei plecați la Domnul

În sfintele lăcaşuri, preoţii se roagă împreună cu rudele celor adormiţi, care aduc bucate spre a fi sfinţite, aşa numite jertfe văzute, precum colivă, colaci, vin, dar şi lumânări sau tămâie.

Chiar și cei credincioși pot rosti o rugăciune importantă care să amintească de cei care acum le sunt doar în amintire.

Rugăciunea pentru cei adormiți

Odată cu intrarea în perioada de post a Crăciunului, mulți credincioși țin cont să se roage și pentru sufletele celor adormiți. Există o rugăciune importantă pe care este bine să o rostești zilnic pentru cei plecați la Domnul.

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!„, aceasta este rugăciunea pe care este bine să o rostești zilnic pentu cei adormiți.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page