Press "Enter" to skip to content

Rugăciunea care alungă depresia și greutățile sufletești. Este considerată una dintre cele mai puternice

Depresia este una dintre cele mai comune, dar și una dintre cele mai greu de detectat boli. Concret, aceasta este considerată boala sufletului. Credincioșii care suferă de această știu că rugăciunea este pentru multe persoane o alinare și-un ajutor atunci când sunt triste sau când au greutăți.

  • Rugăciunea care alungă depresia și greutățile sufletești
  • Este considerată una dintre cele mai puternice

Ruga este cea care te ajută în situațiile grele din viață. Aceasta este un mijloc de a sta în fața lui Dumnezeu, dar și de a comunica cu El sau cu Maica Domnului și chiar cu Sfinții lui Dumnezeu cu care vorbim în mod real, când într-adevăr ne unim gândurile și simțirile noastre cu textele liturgice de rugăciune.

Rugăciunea care alungă depresia și greutățile sufletești

Ei bine, rugăciunea personală trebuie făcută în taină. Mai mult decât atât, în tradiția spirituală a Bisericii, cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos – intră în cămara ta – au fost interpretate atât literal.

Astfel, prin acestea înseamnă că omul care se roagă trebuie să intre în sine însuși, în propriul suflet.

Cu toate acestea, depresia este considerată una dintre bolile sufletului și mulți oameni își găsesc ajutorul în rugăciune.

Este considerată una dintre cele mai puternice

Stăpâne Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, vino şi mă vindecă şi pe mine, netrebnicul robul Tău. M-am îndepărtat de Tine, am rănit bunătatea şi iubirea Ta. Păcătuit-am la cer şi înaintea Ta, toată fărădelegea am săvârşit-o, arătatu-m-am lipsit de toată virtutea şi sănătatea sufletului şi a trupului. Slăbănogit-a trupul meu, umplutu-s-a de răutăţi sufletul meu, slăbit-a duhul meu. Stricatu-s-a voia mea, toate se înăbuşă şi suferă înlăuntrul meu, coborâtu-m-am până în iadul cel mai de jos.

Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea.

Slobozeşte-mi sufletul şi trupul de toată nepăsarea, întristarea, plecarea spre păcatul firii, mâhnirea, deznădejdea, nepăsarea, nesimţirea, disperarea şi amorţirea cea aducătoare de moarte, căci eu de bunăvoie am adus în sufletul meu toate acestea. Iartă-mi, Doamne, mărimea păcatelor, vindecă mulţimea patimilor mele! Ajută-mă ca să nu Te întristez vreodată din pricina patimilor care stăpânesc netrebnicul meu suflet. Ridică de la mine laţul cel greu al păcatului, îndepărtează mereu pe tot vrăjmaşul şi potrivnicul. împacă viaţa şi sufletul meu, Doamne!„, este rugăciunea pe care o poți spune pentru a alunga depresia.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page