Press "Enter" to skip to content

Românii primesc astăzi pachetele alimentare din partea Uniunii Europene! Cine poate să beneficieze de ajutor

Astăzi, 19 aprilie, începe distribuirea pachetelor cu alimente din partea Uniunii Europene, pentru români. Aceștia vor primi ajutorul promis din partea statului, în urmă cu câteva luni. Iată cine sunt oamenii care pot să beneficieze de acest ajutor.

  • Pachetele alimentare vor ajunge astăzi la oameni
  • Cine poate să fie beneficiar

Oamenii au fost nerăbdători să afle vești noi despre pachetele alimentare, care vin din partea uniunii Europene, ca un ajutor pentru românii cu astfel de nevoi. Ei bine, astăzi este ziua cea mare în care acestea vor ajunge la ei, deoarece în scurt timp începe distribuirea. Sunt doar trei categorii de oameni care pot să primească acest tip de ajutor.

Românii primesc astăzi pachetele alimentare

Românii au avut doar vești bune în ultima perioadă. După ce Guvernul a emis cardurile sociale, încărcate cu 250 lei o dată la două luni, cu care oamenii pot să își cumpere alimente, acum cei nevoiași vor primi pachete alimentare cu tot ceea ce au nevoie într-o familie.

Pachetele alimentare cântăresc 25 de kilograme și conțin o mulțime de produse, astfel încât să fie acoperite toate nevoile. Mai exact, este vorba despre ulei, făină, zahăr, mălai, conserve de carne compot, paste și gemuri.

Având în vedere prețurile mari din supermarketuri, acest lucru poate să fie un real ajutor pentru cei cu venituri minime. Toate aceste alimente valorează, împreună, aproximativ 300 lei.

Însă, există doar trei categorii de familii care pot să beneficieze de pachete cu astfel de alimente. Este vorba despre familii și persoane singure pentru care este stabilit dreptul la alocație minimă garantată prin dispoziție scrisă a primarului, familiile care beneficiază de alocație pentru creșterea familiei și persoane vulnerabile în situașii critice, cum ar fi cei dependenți, victime ale unor calamități sau alte probleme, stabilite după o anchetă socială.

Cardurile sociale au fost încărcate mai repede de termen

Românii au primit tranșa de 250 lei, aferentă pentru luna aprilie, mai repede decât ar fi trebuit. Marcel Boloș a anunțat că s-a implicat intens ca banii să ajungă la oameni înainte de Paște, astfel încât să își poată achiziționa alimentele de care au nevoie pentru sărbători. Următoarea tranșă de 250 lei o vor primi în luna iunie.

”I-am rugat în mod expres pe colegii mei să facă toate diligențele pentru ca cei 250 de lei să ajungă la oameni cu două săptămâni înainte față de cum era stabilit, pentru ca românii vulnerabili să nu aibă pe cap grija mesei de Paște, ci să se poată concentra pe purificarea şi transformarea sufletului, rugăciune și fapte bune.”, a declarat Marcel Boloș.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page