Press "Enter" to skip to content

Roman Abramovich ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor dintre Rusia și Ucraina! Care este starea oligarhului rus

Oligarhul rus Roman Abramovich şi negociatori ucraineni ai păcii au prezentat simptome ale unei presupuse otrăviri, în urma unei reuniuni la Kiev, la începutul lui martie.

Oligarhul rus şi alte persoane care au prezentat aceste simptome acuză Kremlinul de faptul că vor să saboteze negocierile de pace pentru ca războiul din Ucraina să continue.

Roman Abramovich ar fi fost otrăvit la negocierile Rusia – Ucraina

În urma acestei reuniuni, la Kiev, Abramovich şi cel puţin doi negociatori de rang înalt ucraineni au prezentat simptome, scrie Wall Street Journal, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, victimile au prezentat simptome de înroşire a ochilor, lăcrimare constantă şi dureroasă şi o jupuire a pielii pe faţă şi pe mâini.

Abramovich face naveta între Moscova, Liov şi alte locuri în care au loc negocieri ruso-ucrainene.

Care este starea lui Roman Abramovich

Potrivit Daily Mail, Abramovich a fost cel mai afectat. Acesta și-ar fi pierdut vederea timp de câteva ore, fiind spitalizat de urgență în Turcia.

Potrivit informațiilor, starea lui Abramovich și a membrilor delegației ucrainene este mai bună, medicii remarcând o îmbunătățire. Astfel, viața acestora nu mai e în pericol.

Volodimir Zelenski l-ar fi rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich

Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Decizia este uluitoare, în contextul în care Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page