Press "Enter" to skip to content

Putin se va apropia de România? Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui

Se va apropia Putin de România? Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui. Azi, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”. Tot șeful diplomaţiei franceze s-ar putea extindă și către alte două state, unul dintre ele fiind situat în apropiere de țara noastră.

Franța a publicat următoarea țară de pe lista lui Putin

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a spus că Vladimir Putin este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina s-ar putea extinde la Republica Moldova şi la Georgia.

Franța avertizează că ofensiva din Ucraina s-ar putea extinde până în Republica Moldova și Georgia. Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, a declarat vineri şeful diplomaţiei franceze.

„Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma”, a spus Jean-Yves Le Drian, atunci când a fost întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, denunţând „deriva rusă în materie de ingerinţe”.

Ministrul francez de externe a mai spus că Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, fiind de părere că „securitatea” preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este, din acest moment, ameninţată de ofensiva rusă în curs de desfăşurare.

În ce privește Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aceasta a anunțat deja instaurarea stării de urgență pe fondul războiului din Ucraina. Parlamentul Republicii Moldova a votat azi introducerea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, pentru termen de 60 de zile.
Președintele Consiliului European a asigurat-o pe Maia Sandu că „UE este pe deplin alături de Republica Moldova”, în contextul crizei provocate de Rusia în Ucraina.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page