Press "Enter" to skip to content

Promisiunea facuta de studenta de la Medicina judecatorului care a pus-o in libertate!

Carmen Satran, studenta condamnata la 19 ani si 8 luni de inchisoare pentru crima din caminul Unibersitatii de Medicina din Timisoara a fost pusa in libertate inainte de termen. Judecatoria Gherla a motivat sentinta si au fost facute publice marturiile tinere din timpul procesului.

Judecatoria Gherla si-a motivat decizia de a o elibera pe Carmen Satran (fosta Bejan) inainte de termen. Potrivit adevarul.ro, fosta studenta “nu a fost sancrionata disciplinar, a participat la munca si s-a achitat de sarcinile primite”.

“A avut o comportare regulamentara si a dat dovezi temeinice de indreptare. A fost receptiva la activitatile cultural-educative, participand la 334 de programe sau activitati si s-a incadrat in program. Pentru rezultatele bune a fost recompensata de 68 de ori. Fata de personalul din penitenciar si fata de colegi a manifestat respect”, se arata in sentinta data de Judecatorila Gherla.

Carmen Satran a cerut eliberarea in fata judecatorilor spunand ca “regreta foarte mult fapta savarsita si ii pare foarte rau de toata suferinta provocata”. Ea a mai marturisit ca “nu a fost educata in spiritul acesta, dimpotriva a avut parte de o educatie cu principii integre pe care trebuie sa le respecte si sa aprecieze valorile societatii”.

Mai mult, fosta studenta a mai spus ca “toata aceasta perioada a fost o lectie dura de viata din care a invatat cat de pretioasa este libertatea, ca nimeni si nimic nu merita sa o mai puna vreodata in pericol si inainte de a se decide si a face o alegere trebuie sa se gandeasca foarte bine”.

Carmen Satran i-a cerut judecatorului sa aiba in vedere ca pe toata perioada celor peste 12 ani de detentie “a avut un comportament exemplar, a participat activ la toate programele posibile si a muncit toata perioada pedepsei la diferite puncte de lucru atat in interiorul cat si in exteriorul penitenciarului”.

De asemenea, tanara a cerut sa i se acorde “sansa de a arata si demonstra tuturor ca s-a indreptat si ca doreste sa o ia de la inceput si ca se poate integra cu brio in societate”.

In vara lui 2009, Sergiu Florea (27 ani) si Carmen Bejan (27 ani), studenţi in Timisoara, la Facultatea de Medicina, il omorau si il transau pe Tiberiu Schroth, liderul unui clan de romi.

Cei doi au fost condamnati la cate 20 de ani de inchisoare. Povestea studentilor ucigasi este cutremuratoare, prin modul in care a fost comisa crima.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page