Press "Enter" to skip to content

Prognoza meteo la final de noiembrie: aer polar peste România! Cât de mult vor coborî temperaturile

Meteorologii au emis prognoza pentru a doua jumătate a lunii noiembrie. Vremea se schimbă din nou, mai ales în weekend când temperaturile vor urca până la 16 grade Celsius. Potrivit specialiștilor ANM, acest sfârșit de săptămână aduce o încălzire a vremii, care însă nu va ține mult.

Prognoza meteo la finalul lunii noiembrie

Weekend-ul 27-28 noiembrie se anunță destul de cald pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime de până la 15-16 grade Celsius. Vremea se schimbă, însă, începând de luni când în țara noastră va ajunge un val de aer polar care va aduce o răcire considerabilă. Este un ciclon din Marea Mediterană care își va face simțită prezența și în țara noastră cu ploi, ninsori și vânt mai ales în zonele montane.

Temperaturile vor coborî până la 4-5 grade Celsius, iar vremea va fi în general mohorâtă. În cea mai mare parte a țării, temperaturile minime vor fi negative, și își vor face apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo 26 noiembrie. Vineri vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi peste cele normale, în marea majoritate a țării, cu excepția zonei de sud-vest unde va fi mai rece. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade.

Meteo weekend 27-28 noiembrie

În weekend vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime vor tinde din nou spre
medii de 12-3 grade Celsius. Ultimele zile din luna noiembrie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de normal, cu maxime ce vor oscila în medie între 5 și 8 grade.

Un val de aer polar își va face simțită prezența în țara noastră. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 0 și 2 grade, excepție făcând nopțile din intervalul 26-29 când valorile nocturne se vor situa la medii de 4-6 grade Celsius.

La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt așteptate precipitații mixte – lapoviță și ninsori.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page