Press "Enter" to skip to content

Președintele Ucrainei: “Sunt aici. Nu ne vom preda!” Ce a transmis răspicat Volodimir Zelinski

Președintele Ucrainei a anunțat, printr-un video, realizat în centrul Kievului, că dezminte informațiile vehiculate în spațiul public conform cărora ucrainienii se vor preda. Volodimir Zelinski a spus că acestea sunt informații false.

Volodimir Zelinski: nu ne vom preda!

După o noapte plină de explozii în capitala Ucrainei, președintele țării a anunțat, printr-un video pe care l-a publicat pe Twitter că armata ucrainiană nu se va preda și nu va depune armele. Volodimir Zelinski a ținut să dezmintă aceste informații potrivit cărora el ar fi cerut armatei să predea armele.

Există multe informații false online că eu cer ca armata noastră să-și predea armele și că există o evacuare. Sunt aici. Nu ne vom preda armele. Ne vom apăra statul, a spus acesta, conform The Guardian.

Volodimir Zelinski a refuzat oferta Statelor Unite ale Americii de a fi evacuat din Kiev, și a decis să rămână în Kiev, deși este clar în pericol. Președintele Ucrainei a precizat că se află împreună cu alți lideri ucrainieni, liderul partidului și șeful oficiului președintelui.

A treia zi de război în Ucraina. Un pod a fost aruncat în aer

Războiul continuă în Ucraina. Armata rusă a atacat capitala țării. Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra Kievului și a mai multor oraşe ucrainene, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale. Atacuri au loc și lângă orașele Herson, Mariupol, Mikolaiv și Odesa.

Explozii puternice s-au auzit și în vestul și sudul orașului. Potrivit Serviciului de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei, au loc ciocniri și într-o suburbie de est.

Până acum, Rusia nu a recunoscut nicio pierdere, însă armata ucraineană a transmis că mai mult de 3.500 de soldați ruși implicați în invazie au fost uciși iar aproape 200 au fost luați prizonieri. Potrivit BCC, Rusia a pierdut 14 aeronave, 8 elicoptere și 102 tancuri până acum.

În plină luptă, guvernele celor două țări implicate în război au semnalat deschiderea de negocieri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page