Press "Enter" to skip to content

Poveste incredibilă | Un bărbat care a primit o refugiată și-a părăsit partenera pentru femeia din Ucraina: „Am fugit cu ea după zece zile. Plănuim să ne petrecem restul vieții împreună”

Un bărbat din Marea Britanie a fugit cu o refugiată din Ucraina, la doar zece zile după ce el și partenera lui au primit-o în casa lor. Spun că s-au îndrăgostit iremediabil, iar acum cei doi caută să închirieze o casă împreună.

Tony Garnett are 29 de ani și este agent de pază. El și-a părăsit partenera de viață după ce s-a îndrăgostit iremediabil de Sofia Karkadym, o refugiată de 22 de ani, din Ucraina.

„Plănuim să ne petrecem restul vieții împreună”, a spus Tony, citat de publicația The Sun.

Sofia Karkadym, care a fugit din orașul Lviv la începutul războiului, a primit adăpost în Marea Britanie în casa familiei lui Tony.

„Imediat ce l-am văzut mi-a plăcut. A fost foarte rapid, dar aceasta este povestea noastră de dragoste. Știu că oamenii vor gândi rău despre mine, dar se întâmplă. Am putut vedea cât de nefericit era Tony”, a povestit Sofia.

Tony are doi copii împreuna cu fosta sa iubită, Lorna, în vârstă de 28 de ani.

„Ne pare rău pentru durerea pe care am provocat-o, dar am descoperit o legătură cu Sofia așa cum nu am mai avut-o până acum. Plănuim să ne petrecem restul vieții împreună. Știu că oamenii vor crede că asta s-a întâmplat atât de repede, dar eu și Sofia știm că este corect. A început cu o simplă dorință din partea mea de a face ceea ce trebuie și de a pune un acoperiș deasupra capului cuiva care are nevoie, un bărbat sau o femeie. Dar Sofia a fost cea care a intrat în viața mea și pentru asta voi fi mereu recunoscător”, a povestit bărbatul, pentru publicația britanică.

Cum s-au cunoscut

Tony s-a înscris în schema guvernamentală de adăpostire a refugiaților, pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina s-a intensificat.

Dar a descoperit că procesul este prea lent, așa că a apelat la rețelele de socializare pentru a oferi ajutor. Așa a ajuns să intre în contact cu Sofia.

Femeia de 22 de ani a călătorit din Lviv în Berlin, unde a așteptat săptămâni întregi până să primească viza pentru Regatul Unit.

Ea a zburat în cele din urmă la Manchester pe 4 mai și s-a mutat cu Tony și Lorna în Bradford, West Yorks.

Tony și-a mutat fiica de șase ani din camera ei într-un pat supraetajat împreună cu sora ei de trei ani pentru a face spațiu – în ciuda obiecțiilor Lornei.

Apoi, pe când locuiau împreună, Tony și Sofia s-au îndrăgostit unul de altul. Fosta iubită și-a dat seama că între cei doi se întâmplă ceva, așa că i-a cerut ucrainencei să plece imediat din casă. Nu se aștepta, însă, ca Tony să o urmeze.

„Am vrut să fac ceea ce trebuie. Bunicul meu a fugit din Rusia pentru a începe o nouă viață în Marea Britanie în urmă cu 60 de ani și fără ajutorul altora nu ar fi reușit niciodată să înceapă o nouă viață. Dacă am fi invadați, am spera că restul lumii va interveni să ne ajute. Asta este tot ce am vrut să fac, dar lucrurile au luat o întorsătură foarte neașteptată”, a mai spus Tony.

„A fost ceva ce niciunul dintre noi nu a putut opri”

Sofia a început să-l însoțească pe Tony la sala de sport din Bradford, unde se antrenau împreună și apoi stăteau de vorbă în mașina lui la ultimul etaj al unei parcări cu mai multe etaje.

„Știam că se întâmplă ceva între noi și că Sofia a simțit la fel – a fost ceva ce niciunul dintre noi nu a putut opri. Stăteam în mașină după ce mergeam la sală și stăm de vorbă și râdem în timp ce ne uitam prin oraș”, a mai spus Tony.

În tot acest timp, Lorna devenea din ce în ce mai geloasă.

„Ea a început să devină foarte geloasă și avea certuri foarte mari cu Sofia, întrebând-o de ce a fost cu mine tot timpul și „De ce îl urmărești?”. Atmosfera devenea foarte tensionată și Sofia mi-a spus că nu știe dacă poate continua să locuiască cu noi în aceste circumstanțe. Lorna nu a fost niciodată atât de entuziasmată să aibă un refugiat în casa noastră, deoarece asta însemna că fetele trebuiau să se mute într-o singură cameră”, a mai spus bărbatul.

„Dacă ea pleacă, plec și eu”

După doar 10 zile în care au locuit în casă cu iubita lui Tony, a avut loc un eveniment care a umplut paharul.

„Sâmbăta trecută Lorna a țipat la Sofia, folosind un limbaj dur care a făcut-o să plângă. Ea a spus că nu mai poate sta sub acoperișul casei noastre. I-am spus Lornei: „Dacă ea pleacă, plec și eu”. Știam că nu pot să renunț la ea și, dintr-o dată, mi s-a părut o nebunie.

Ne-am făcut amândoi bagajele și ne-am mutat împreună în casa mamei și a tatălui meu”, a explicat Tony.

Cuplul a început să vizioneze proprietăți, concentrându-se pe apartamentele la modă din centrul orașului și au început să aplice pentru o viză permanentă pentru Sofia.

„Îmi pare atât de rău pentru ceea ce simte Lorna, nu a fost vina ei și nu a fost vorba despre ceva ce a greșit. Nu ne-am propus niciodată să facem asta, nu a fost planificat și nu am vrut să rănim pe nimeni.”

O prietenă a Lornei a spus că „este absolut devastată. Ea a fost cu Tony timp de zece ani și în timp de zece zile familia ei a fost sfâșiată.”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page