Press "Enter" to skip to content

Pensiile care cresc cu până la 1.500 de lei la recalculare. Câți ani trebuie să fi muncit pentru acești bani

Unii pensionari români vor avea parte de o creștere semnificativă a pensiei odată cu recalcularea din septembrie. Ei pot beneficia de până la 1.500 de lei creștere, însă oare câți ani trebuie să fi muncit pentru a beneficia de acești bani?

Beneficiarii principali ai acestor creșteri semnificative sunt cei care au muncit pe salarii mici și care primesc în prezent pensii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei. De asemenea, cei care au un stagiu contributiv mai mare, de 36 de ani, de exemplu, vor avea parte de creșteri substanțiale la pensie.

Pensiile care cresc cu până la 1.500 de lei la recalculare

Conform noii legi a pensiilor, recalcularea pensiilor se va face pe baza unui sistem ce ia în considerare punctele de contributivitate, punctele de stabilitate și punctele perioadelor asimilate și necontributive. De exemplu, pentru un pensionar care a muncit 36 de ani și 7 luni, se vor lua în calcul punctele de stabilitate (5X0,5 + 5 X 0,75 + 1 = 7,25 de puncte) și punctele de contributivitate, ajungând la un total de 44,75 de puncte. Acest lucru va duce la o creștere semnificativă a pensiei, de exemplu de la 2.190 de lei la 3.624 de lei.

Există și exemple concrete de pensionari care vor avea parte de creșteri substanțiale la pensie conform noii legi. De exemplu, un pensionar cu o pensie de 2.300 de lei va ajunge la 3.900 de lei net după recalculare, iar un alt pensionar cu o pensie de 2.311 lei net poate ajunge la 4.039 lei net.

Aceste creșteri semnificative se datorează numărului mare de ani lucrați, cum ar fi 48 de ani în cazul unei pensionare care va ajunge la 4.300 de lei brut, impunând o creștere de 1.500 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page