Press "Enter" to skip to content

Părintele Calistrat a scăpat basma curată și s-a întors printre enoriași. Are din nou dreptul de a sluji

Părintele Calistrat a scăpat de acuzațiile care i-au fost aduse și de sancțiuni. Astfel, părintele Calistrat a revenit în fața enoriașilor și este liber să oficieze din nou slujbe și să susțină ceremonii.

În urmă cu aproximativ două luni, numele părintelui Calistrat Chifan ținea prima pagină a ziarelor, după ce acesta a fost acuzat de agresiune de către două enoriașe. La vremea respectivă, Calistrat Chifan nu și-a cerut scuze pentru derapajul pe care l-a avut ba, mai mult, a subliniat că el nu a făcut nimic altceva decât să se apere de femeile care întrerupeau constant cuvântarea pe care el o susținea.

Părintele Calistrat are din nou dreptul de a sluji

Mitropolia Moldovei și Bucovinei motivează întoarcerea preotului în fața enoriașilor pentru că, spun reprezentanții acesteia, cercetarea în cazul acestuia s-a încheiat încă din data de 23 noiembrie. Totuși, la acea vreme, Mitropolia a decis prelungirea sancțiunii părintelui pentru încă 30 de zile.

Astfel, începând cu data de 23 decembrie, nimic nu i-a mai stat în cale lui Calistrat să revină în lăcașul de cult și să oficieze slujbe, ceea ce a și făcut în prima zi de Crăciun.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneți că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji.

Mai mult, această pedeapsă i-a afectat și pe credincioșii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Părintele Calistrat, acuzat de agresiune de către un fost coleg de breaslă

Un fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni susţine că a fost bătut în trei ocazii diferite de părinte, inclusiv în altar. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au confirmat că preotul Gherasim a fost la Mănăstirea Vlădiceni şi că el a făcut o cerere pentru a fi mutat, însă nu au dorit să ofere amănunte despre motivele care au stat la baza transferului acesta.

Pe de altă parte, localnicii susțin că nici părintele Gherasim nu poate fi considerat tocmai ușă de biserică, fiind cunoscut pentru faptul că părea să caute mereu motiv de ceartă, de la cele mai mici neînțelegeri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page