Press "Enter" to skip to content

Părintele Arsenie Boca – Iată de ce ai necazuri în viața și în casa ta

cinile pentru care trimite Domnul necazuri asupra avutului vostru: Unul dintre stăpâni le drăcuie și-atunci să nu se mire dacă i se împlinește cuvântul căci dă Dumnezeu după cuvântul lui.

Lucrează Duminica

Dacă Domnul n-a lucrat nimic în una din zile, nici ție nu-ți este îngăduit; și dacă vei lucra vei pierde nu numai ceea ce au lucrat Duminică, ci și ce-ai lucrat peste săptămână.

Să nu asculți de sfaturile Guvernului când e vorba de cinstirea Duminicii.

Guvernul își are socotelile lui, tu însă ai suflet. Căci va veni vremea să ceri apa cu bilet! Da, va veni vremea să ceri apă cu bilet. Are pagubă și acela care se uită la ele ca la ochii din cap, și-a lipit inima de lucruri pieritoare. Pentru altceva a dat Dumnezeu inima, nu ca să ți-o împotmolești în gunoiul lumii ci ca să ți-o îndrepți către Tatăl cel din ceruri.

Pe El să-L iubim, de El să ne lipim inima, căci neasemănată e plata pe care ne-o dă Dumnezeu față de cea dată de lume. Ai cumpărat din mână rea, din mână pătimașă, din mână care a furat.

De aceea, înainte de a o amesteca cu ale tale, dă-i apă sfințită cu făină.

Să știți că păcatele trec și asupra pământului pe care-l calci și asupra vitelor.

Cineva lucrează cu întunecatul asupra ta și asupra vitelor tale. Și tu tânjești, și vitele tale tânjesc. De ce pot lucra aceste puteri? Pentru că tu nu ai ocrotirea lui Dumnezeu ca să nu mai poată lucra duhurile rele.

Curățește-ți trupul tău prin post, fă sfeștanie, pune-ți o cruce în curte și roagă-te lui Dumnezeu să te ocrotească.

Ai pagubă pentru că în curtea unde stai sau pe pământul pe care lucrezi apăsă jurăminte sau nedreptăți. Să nu trageți o brazdă din pământul care nu este al vostru. Stăpânii au păcate nemărturisite din tinerețe sau mai pe urmă și nu le-au ispășit. Trebuie să le ispășești de bună voie. De aceea vine pedeapsa lui Dumnezeu peste tot, peste câmp, peste vite și peste tot lucrul mâinilor tale.

Părintele Arsenie Boca

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page