Press "Enter" to skip to content

Occidentul trimite ajutor Ucrainei

Volodimir Zelenski , presedintele Ucrainei, a anuntat, sambata, ca partenerii sai occidentali livreaza noi arme si echipamente Ucrainei, dupa o conversatie avuta cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

„O noua zi a inceput pe frontul diplomatic, cu o conversatie cu @Emmanuel Macron. Arme si echipamente ale partenerilor nostri sunt in drum spre Ucraina. Coalitia anti-razboi functioneaza”, a scris Zelenski pe Twitter, potrivit AFP.

Tot sambata, Zelenski a publicat un clip video din centrul Kievului pe Twitter. Presedintele Ucrainei dezminte informatii false privind o presupusa predare a armelor de catre armata ucraineana.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski sa il evacueze din Kiev, insa presedintele Ucrainei a refuzat oferta si a decis sa ramana in capitala tarii, chiar daca este in pericol.

Fortele militare ruse au lansat in zorii zilei de joi o invazie pe scara larga impotriva Ucrainei – terestra, aeriana si navala -, cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page