Press "Enter" to skip to content

O româncă a mâncat o săptămână întreagă cu 74 de LEI. Ce meniu a avut în fiecare zi

O româncă se laudă că a mâncat o săptămână întreagă cu un buget de 74 de lei.

Românii caută soluții pentru a face față costurilor tot mai ridicate de trai.

Pe Reddit, o tânără a făcut primul pas și a „inventat” meniul pentru o săptămână, cu numai 74 de lei.

Ce a mâncat tânăra cu 74 de lei

„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. Menționez că am încercat să diversific, dar aș fi depășit 75 de lei… Ăsta e un meniu pentru supraviețuire la cel mai basic nivel, nu ceva sănătos, unde ținem cont de toți macronutrienții și e indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră. Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, a scris femeia.

Aceasta a explicat cum a reușit să încropească meniul pentru o săptămână.

„Cumpărături și meniu de 74 de lei pentru o săptămâna (10,6 lei/zi): o pâine 2 lei, 150g salam Victoria, 6 lei telemea, 15 lei o salată 3 lei, 2 lei mix legume pentru ciorbă 4,8×2 lei. Un pui întreg 15 lei, un plic de Borș Magic 3,31ei, o pungă de tăiței 1,5 lei, un kg fasole 7 lei, cârnați cabanos (la vrac) 7 lei – cam doi cârnați, o pungă de paste ieftine 2 lei, un kg de cartofi 3 lei. TOTAL: 74,4 lei”, a continuat tânăra.

Cum au arătat meniurile, de fapt

„Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: două felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea, 2-3 frunze de salată + cafea (să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai). Prânzul pentru trei zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic, tăiței + pâine. Prânzul pentru patru zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge). Cină pentru patru zile: două zile șnițele (din pieptul puiului, ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), două zile pulpele. Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de trei zile doar paste cu brânză la cină”, a scris aceasta pe Reddit.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page