Press "Enter" to skip to content

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion, după ce a cumpărat banane de la un supermarket. În ce stare se află

O femeie din Iași a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un scorpion care se strecurase printre bananele cumpărate dintr-un supermarket.

Femeia a intrat liniștită într-un magazin Lidl din Bucium, Iași, fără să știe că va aduce acasă un scorpion. Vietatea s-a strecurat printre banane și a ajuns în locuința femeii, unde a mușcat-o pe aceasta. Victima a ajuns la UPU Spiridon din Iași.

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion

Ieșeanca nu a realizat la început ce a mușcat-o, fiind șocată doar spre dimineață când o rudă a descoperit scorpionul. Animalul a fost capturat și pus într-un pahar, pentru a fi studiat de specialiști, care puteau spune dacă e veninos, sau nu.

Femeia a fost evaluată la UPU Sf. Spiridon de medici, care au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, precum și Direcția pentru Sănătate Publică. Cel mai probabil magazinul din Bucium va fi controlat dur, pentru a vedea cum a ajuns un scorpion pe tarabă, tocmai din Ecuador.

Vietatea a fost preluată la rândul ei de un cadru universitar de la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași. Aceeași soartă a avut-o vedeta Bogdan Vlădău, însă acesta a fost mușcat de scorpion în Peru, nu într-un supermarket din Iași, conform 7iasi.

”Localnicii de acolo i-au taiat coada cu o sabie și l-au pus pe locul unde m-a muscat”, își aduce aminte Vlădău. Vedeta e pasionată de călătoriile de regăsire interioară și de dezvoltarea spirituală, astfel că viața l-a dus în Peru, țară cu mulți shamani și experiențe ieșite din ordinar.

“Îmi făceam un instrument șamanic din frunze, Chakapa se numește și se folosește în ceremonii și nu mă uitam, luam din mormanul ăla de frunze și le legam împreună și la un moment dat băgam mâna și am simțit că mă arde. Și nu mai simțisem senzația aia până acum și zic bă, sigur m-a mușcat ceva și m-a mușcat ceva ce nu m-a mai mușcat până acum, ia să văd eu ce e. Și am căutat prin frunzele alea și era domnul respectiv (n.r scorpionul)”, a povestit Bogdan Vădău la Pro TV.

Vlădău a fost salvat rapid de un localnic, cel mai probabil un shaman, care l-a vindecat miraculos cu un ritual străvechi. Deși pare greu de crezut, Vlădău e convins că acest shaman i-a salvat viața printr-o procedură ieșită din comun.

“Te înțeapă cu coada și m-am dus la un băștinaș acolo și am întrebat, trebuie să fac ceva urgent și a spus nu, stai liniștit, aratămi-l mie că rezolv eu problema. A scos un cuțit de-aici, i-a tăiat acul respectiv, după care l-a pus în mână, l-a secționat în jumate și mi l-a pus pe locul în care m-am muscat și am simțit o răcoare”, a mai povestit el.

În lume există aproape 2.000 de specii de scorpioni, dar doar 30 sau 40 au otravă suficient de puternică pentru a ucide o persoană. Totuși, numeroasele tipuri de venin sunt adaptate în mod eficient la stilul de viață al scorpionilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page