Press "Enter" to skip to content

O femeie de 27 de ani şi fiul ei de 5 ani, ucişi într-un accident rutier în drum spre biserică

Tot mai multe persoane caută, în prezent, monede vechi. În timp ce unii vor să le cumpere pentru a-și completa colecția, alții vor să facă afaceri și să le vândă mai scumpe, pe diverse site-uri. Este bine știut faptul că valoarea unei monede este stabilită de: vechime, raritatea seriei, starea de conservare, dar și de evenimentul sau personalitatea pe care o ilustrează. De exemplu, monenda comunistă de 5 lei se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX.

  • Monenda comunistă de 5 lei se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX
  • Ce preț are acum 

În prezent, tot mai multe persoane caută să cumpere monede vechi pentru a le vinde mai departe pe sume mult mai mari, sau, sunt alții care își doresc să le achiziționeze, pentru a le adăuga la colecția pe care o au deja. De exemplu, monenda comunistă de 5 lei se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX. Ce preț are acum.

Monenda comunistă de 5 lei se vinde cu o sumă frumoasă pe OLX

În anul 1966, după ce a ajuns Nicolae Ceauşescu la putere, a fost emis un nou set monetar care a fost în circulaţie până în anul 1989, numai că în anul 1978 a fost completat cu această monedă de 5 lei din aluminiu care, pe OLX, este vândută cu suma de: nici mai mult nici mai puțin: 220 lei.

„Monedă-5 lei-1978
Republica Socialistă România
Stare bună
Cei interesați mă pot contacta telefonic
sau mesageria olx.”, se arată în descrierea anunțului.

La o scurtă căutare însă pe Google, observăm că aceeași monedă, de 5 lei, din anul 1978, denumită ca „MONEDA DE 5 LEI A LUI CEAUŞESCU, 5 LEI, ROMÂNIA, 1978”, se vinde pe un alt site de muzeu la prețul de 19,99 lei.

Monede vândute la prețuri mari

Un vânzător a scos la licitație o monedă care se vinde cu 50.000 de euro. Este vorba despre o monedă de 20 lei, care are inscripționat pe ea anul 1993.

O altă monedă, de 1 euro, emisă de către autoritățile din Spania, se vinde cu 1.234 de euro, adică peste 6.000 de lei, în timp ce o monedă de 2 euro grecească bătută greșit în 2002 este scoasă la vânzare, pe un site specializat din România. Vânzătorul cere 100.000 de euro. O altă monedă, de 2 euro, pusă în circulație în 2001, se vinde în 2022 pe site-urile de anunțuri cu nu mai puțin de 6.000 €.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page