Press "Enter" to skip to content

O femeie a divorțat de soț pentru că nu făcea baie și refuza să se spele des pe dinți. Curtea Supremă a decis să i se ofere despăgubiri

O femeie din Turcia a reușit să obțină un divorț și să primească despăgubiri considerabile din partea soțului său, în urma unei decizii curajoase a Curții Supreme. Motivul acestei hotărâri remarcabile a fost igiena personală precară a soțului, care a refuzat să facă duș și să se spele des pe dinți, situație care a condus la un mediu insuportabil pentru viața în comun.

  • O femeie a divorțat de soț pentru că nu făcea duș și refuza să se spele pe dinți
  • Curtea Supremă cere să i se dea despăgubiri

O femeie din Turcia a câștigat un proces de divorț în urma căruia soțul ei trebuie să-i plătească o despăgubire semnificativă, după ce ea a invocat igiena personală precară a acestuia drept motiv pentru separare.

O femeie a divorțat de soț pentru că nu făcea duș și refuza să se spele pe dinți

Identificată doar cu inițialele A.Y., femeia a declarat în fața Tribunalului pentru Familie din Ankara că soțul ei, C.Y., făcea rareori duș, mirosea a transpirație și se spăla pe dinți doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Avocatul femeii a susținut în instanță că soțul poartă aceleași haine timp de cel puțin 5 zile consecutiv, făcea duș foarte rar și emană întotdeauna un miros de transpirație. Martorii, printre care cunoștințe comune și colegi de muncă ai soțului, au confirmat aceste aspecte, iar instanța a luat decizia de a aproba divorțul și de a-i acorda femeii o despăgubire în valoare de 500.000 de lire turcești.

„Soții trebuie să-și îndeplinească responsabilitățile vieții în comun. (…) Dacă viața în comun devine insuportabilă din cauza comportamentului, celălalt partener are dreptul de a cere divorțul. Trebuie să fim atenți la relații, la comportament, dar și la curățenie”, a declarat Senem Yılmazel, avocatul femeii, pentru ziarul Sabah.

Care sunt cele două categorii de motive pentru divorț

În conformitate cu dreptul civil turc, există două categorii de motive pentru divorț: motive speciale și motive generale. Acestea din urmă includ cauze care fac viața insuportabilă pentru unul dintre parteneri.

Curtea Regională de Justiție și Curtea Supremă au considerat igiena personală precară a soțului drept un motiv valabil pentru divorț, iar verdictul final a stabilit ca femeia să primească o despăgubire semnificativă pentru a-i compensa suferința indusă de lipsa de igienă a soțului.

Documentele instanței au arătat că soțul făcea duș doar o dată la 7-10 zile, se spăla pe dinți rar, iar mirosul neplăcut al respirației sale a fost confirmat și de colegii de muncă, care au descris colaborarea cu el drept o adevărată tortură din cauza mirosului persistent.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page