Press "Enter" to skip to content

O familie din Norvegia a lasat un cersetor roman in casa lor timp de o luna cat au fost plecati in concediu. Ce au gasit in locuinta la intoarcere i-a lasat fara cuvinte

Povestea lui Ioan Bandac, cersetorul roman care a impresionat Norvegia, a inceput cand un cuplu i-a lasat cheile locuintei lor, pentru a se ingriji de casa.

Timp de o luna, cuplul de norvegieni a calatorit prin America Latina si i-au lasat romanului cheile de la casa. La intoarcere, acestia au gasit o locuinta mai curata decat la plecare, iar barbatul le cumparase, din banii castigati pe strada, un covoras pentru baie, decoratiuni de Craciun si cateva ghivece de flori, potrivit presei norvegiene.

Desi apropiatii lor au incercat sa le explice in ce pericol se pun incredintandu-i strainului care nici nu le vorbeste limba locuinta si toate bunurile din ea, acestia au vrut sa faca un gest frumos de sarbatori si l-au lasat pe Bandac sa stea in casa lor in luna decembrie. Problema comunicarii a fost rezolvata printr-o aplicatie de traducere de pe un telefon mobil, scrie Gandul.info.

Povestea lui Ioan Bandac, barbatul de 51 de ani care cerseste in orasul norvegian Tromso pentru a plati educatia celor doi fii ai sai din Romania, i-a impresionat pe cei doi tineri. Prientenii norvegienilor Knut si Alexa Belandria au incercat sa ii convinga de faptul ca gestul lor i-ar putea lasa fara lucrurile din casa. Tinerii norvegieni, care obisnuiesc sa calatoreasca mult, au spus ca in timpul deplasarilor au fost gazduiti, de multe ori, de straini.

Ei au vrut sa faca un gest frumos de sarbatori, asa ca au lasat cheile casei unui cersetor cu care nici macar nu vorbesc aceeasi limba. Romanul a comunicat cu norvegienii printr-o aplicatie de traducere de pe telefonul mobil. Alexa a declarat emotionata ca „acest om nu are nimic, dar totusi daruieste atat de mult!”. La randul sau, Knut a spus ca este o lectie de viata.Batranul a petrecut aproape o luna in apartamentul norvegienilor, in timp ce acestia au mers in Venezuela, tara de origine a tinerei Alexa Belandria.

„Visez cu ochii deschisi! Numai ale mele, gratis toate! Extraordinar!”, a declarat Ioan Bandac. I-au lasat frigiderul plin si cheile de la casa, l-au invatat sa foloseasca masina de spalat si televizorul, dupa care au plecat. In lipsa lor, cersetorul roman a facut curat si le-a cumparat cateva mici atentii.

Romanul a murit in 2014 si a fost ingropat in tara natala dupa ce mai multi norvegieni au donat bani pentru ca trupul acestuia sa poata fi adus in tara.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page