Press "Enter" to skip to content

NU este o greșeală! Atât costă un cozonac în Carrefour! Oamenii au luat foc atunci când au văzut: „Bine că ați pus și conservant, și gelatină, și margarină. La prețul ăsta trebuie să aibă de toate”

Cumpărăturile pentru sărbători sunt unele dintre cele mai intense activități din an, fiind vorba despre mult timp și mulți bani cheltuiți. Și nu exagerăm când spunem mulți bani, pentru că mai toate produsele s-au scumpit anul acesta. De departe, cel mai mult i-a șocat pe români costul cozonacilor, de nelipsit de pe masa de Crăciun.

Cu cât se vinde un cozonac în Carrefour! Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar oamenii au început deja cumpărăturile pentru a se asigura că vor avea masa de sărbătoare plină. Supermarketurile s-au aprovizionat cu toate produsele tradiționale care sunt la mare căutare în această perioadă. De pe rafturile magazinelor nu lipsesc preparatele din carne, dar nici dulciurile, printre ele regăsind și îndrăgitul cozonac. În marele magazin alimentar îl găsim la un preț mai mult decât piperat.

Cât costă un cozonac în Carrefour

Românii au început pregătirile pentru sărbători, așa că și supermarketurile s-au aprovizionat cu toate produsele necesare. Există și un avertisment pentru această perioadă însă. Cei care vor să aibă de toate pe masă trebuie să se aștepte la o cheltuială mare, pentru că toate prețurile au crescut, iar unele chiar par a fi greșite.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a făcut o vizită prin magazinele Carrefour și a descoperit că cel mai scump cozonac se vinde cu 120 de lei per kilogram. În urma observațiilor, reprezentanții au transmis și un mesaj pe rețelele de socializare.

„S-a rupt prețul la cozonacul subvenționat prin OUG nr. 67/2023, cel mai ieftin cozonac se vinde în Carrefour cu 20,47 lei/kg, iar cel mai scump cozonac din Carrefour se vinde cu 120 lei/kg! În privința ingredientelor (fibră de cartofi, făină de soia, spărtură de soia etc,), vă las plăcerea de a comenta!”, a scris un reprezentant al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, pe Facebook.

Așadar, APC a atras atenția și asupra ingredientelor descoperite în cozonac, acestea nefiind tocmai sănătoase. Oamenii au reacționat imediat atunci când au văzut imaginile pe rețelele de socializare. Aceștia s-au declarat nemulțumiți atât de prețurile din supermarket-uri, cât și de ingredientele menționate pe etichetă.

„Bine că ați pus și conservant, și gelatină, și margarină, și amidon, și soia, și arome, și antioxidant, și vanilină! Că la prețul ăsta trebuie să fie bogat, să aibă de toate, așa pe tradițional și foarte natural! Un deliciu! Felicitări, ce să zic!”/„Cel de 127,92 lei conține (aromă de) rom și se știe, băuturile alcoolice sunt scumpe. Au pus vreo 5 sticle cu rom în cozonacul ăla, deci…” / „Eh, după termenul de valabilitate îl refolosesc în alte produse, că oamenii nu își permit să dea o căruță de bani pentru un cozonac, unde mai pui și că prețul este exagerat, nu știu de unde l-au scos”, sunt câteva dintre comentariile de la postare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page