Press "Enter" to skip to content

Ninsori în București anunțate de Accuweather. Specialiștii au anunțat data la care locuitorii capitalei se pot bucura de prima zăpadă

La începutul lunii octombrie, meteorologii au înregistrat noi scăderi de temperaturi pentru majoritatea zonelor țării. De data aceasta, AccuWeather a anunțat când vor fi primele ninsori în București. Iată mai jos, în articol, ce au anunțat specialiștii în meteorologie.

Iarna vine mai repede decât ne-am fi așteptat, potrivit estimărilor specialiștilor AccuWeather. Primele ninsori în București ar urma să aibă loc în luna noiembrie, potrivit informațiilor. Luna aceasta se vor înregistra temperaturi mai ridicate față de nivelul normal al perioadei, iar în noiembrie temperaturile minime vor fi sub pragul de îngheț.

AccuWeather: când au loc primele ninsori în București?

Potrivit prognozei meteo întocmite de specialiștii AccuWeather, prima ninsoare în București va avea loc la data de 19 noiembrie 2023. Temperatura minimă va fi de -4 grade Celsius. Temperatura maximă va urca până la 6 grade Celsius.

Temperaturile se vor menține scăzute, în București, în noiembrie. Primele temperaturi negative se vor înregistra din data de 16 noiembrie, când vor fi -2 grade Celsius, noaptea. Potrivit AccuWeather, din data de 24 noiembrie 2023 până în prima săptămână a lunii decembrie, temperaturile minime nu se vor afla sub pragul de îngheț.

În prima săptămână a lunii noiembrie, temperaturile se vor menține ridicate în București. Potrivit AccuWeather, avem următoarele date:

– 1 noiembrie – temperatură maximă va fi de 15 grade Celsius, iar minima va ajunge la 6 grade Celsius;

– 2 noiembrie – temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar minima de 3 grade Celsius;

– 3 noiembrie – temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar minima de 11 grade Celsius;

– 4 noiembrie – temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius, iar minima de 1 grad Celsius;

– 5 noiembrie – temperatura maximă ajunge la 13 grade Celsius, iar minima la 1 grad Celsius.

Temperaturi ridicate în octombrie

Temperaturile se mențin mai ridicate față de normalul perioadei, în octombrie 2023. Potrivit ANM, temperaturile maxime trec de pragul de 25 de grade Celsius, în partea de sud a României. Sunt cu peste 6 sau 7 grade Celsius mai ridicate.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.

Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page