Press "Enter" to skip to content

Nicolae Ciucă vrea să reintroducă armata în România. Când ar putea începe recrutarea

Decizie neașteptată din partea guvernului Ciucă. Noul premier vrea să reintroducă serviciul militar în România.

Nicolae Ciucă dorește, în noul program de guvernare al Executivului, schimbarea legii privind serviciul militar. Armata ar putea să recurteze tineri.

Nicolae Ciucă vrea să reintroducă serviciul militar. Tinerii din România vor face din nou Armata?

Noul Premier al României, generalul Nicolae Ciucă, dorește, prin noul program de guvernare, să modifice legea serviciului militar. Astfel, Armata ar putea fi reintrodusă în România, iar recrutarea tinerilor ar putea începe.

Acest serviciu militar va fi efectuat pe bază de voluntariat, iar tinerii ar putea fi plătiți.

”Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ.”, se arată în programul de guvernare.

Potrivit unui proiect actual dezvoltat în cadrul Ministerului Apărării, cei care vor dori să facă Armata, vor încheia cu Ministerul Apărării un contract pe o perioadă de 4 ani. Aici se ia în calcul doar un contract, pentru că următoarele, în cazul în care rezerviștii vor dori să fie în continuare la dispoziția Armatei, se vor desemna pe o perioadă de maximum 3 ani.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page