Press "Enter" to skip to content

Ne părăsesc marii actori. Traian Stănescu s-a stins din viaţă

Este doliu în lumea teatrului şi fimului, a murit actorul Traian Stănescu. S-a stins la trei ani după iubita lui soție, Ilinca Tomoroveanu.

Actorul Traian Stănescu a murit, a anunţat fiul acestuia, Mihai Stănescu, pe pagina sa de Facebook. În urmă cu trei ani, pe 2 mai 2019, a murit şi soţia acestuia, actriţa Ilinca Tomoroveanu.

„Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu, pe Facebook.  Traian Stănescu nu a mai rezistat fără iubita lui soție, cu care a împărțit mai bine de 4 decenii de viață, plini de dragoste. Actrița Ilinca Tomoroveanu, nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga, s-a stins din viaţă pe 2 mai, la 77 de ani. Actorul Traian Stănescu a avut o contribuție importantă în teatru și film, iar în anul a fost răsplătit cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, de către Președintele României de atunci, Ion Iliescu.

Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş.  A absolvit IATC în anul 1961. A jucat pe scenele mai multor treatre, iar din 1968 a devenit actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” al cărui societar de onoare a devenit din anul 2002.

A jucat în nenumărate piese, printre care sunt de amintit : „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii însângeraţi”, „Sâmbată, duminică, luni”. Din filmografia sa menţionăm: „Dragoste lungă de-o seară” (1963), „Orgolii” (1978), „Probleme personale” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1983), „Colierul de turcoaze” (1985), „Pădurea de fagi” (1986), „Marea sfidare” (1989), „Oglinda” (1993), „Tandreţea lăcustelor” (2002) etc.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page