Press "Enter" to skip to content

NATO, anuntul momentului despre Romania! Se intampla in curand!

Înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles, care va avea loc în cursul zilei de joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ținut să facă câteva declarații de presă în care explică faptul că NATO are responsabilitatea de a se asigura că războiul nu va escalada dincolo de granița ei. La summit-ul de mâine va fi prezent și președintele SUA, Joe Biden.

  • Numărul trupelor NATO s-a dublat în România
  • Ucraina nu intră în NATO 
  • ‘’Nu vom trimite trupe NATO în Ucraina”

Secretarul general al NATO a declarat că nu se dorește ca războiul să treacă de granițele Ucrainei, de aceea ‘’ avem o responsabilitate’’, spune el.

Numărul trupelor NATO s-a dublat în România

Rusia nu este străină de folosirea armelor chimice, aceasta folosindu-le în trecut în Siria. Este un subiect îngrijorător și va fi dezbătut la summit, potrivit lui Jens Stoltenberg.

‘’ Rusia a mai folosit arme chimice înainte, în Siria. Suntem îngrijorați și vom discuta acest subiect la summit. Răspândirea contaminării chimice ar putea avea consecințe și pentru țările vecine Ucrainei’’, a declarat acesta.

Pentru a fi pregătiți de orice, NATO a dublat forțele armate din România, dar și din alte țări.

‘’Nu vom trimite trupe NATO în Ucraina. Am dublat numărul trupelor în Polonia și în țările baltice, în Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România – va fi un anunț făcut la summit’’, a declarat Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg dorește mai mult sprijin pentru Ucraina, mai ales asistență de securitate cibernetică. A trecut aproape o lună de la izbucnirea războiului, pe 24 februarie 2022, Putin nu dă semne de pace.

„Mă aștept ca la summit-ul de joi, aliații să decidă să venim cu și mai mult sprijin pentru Ucraina, inclusiv asistență de securitate cibernetică dar și echipamente pentru apărarea împotriva atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare. Invazia lui Putin este brutală iar suferința umana, îngrozitoare’’ a spus Jens Stoltenberg.

Cei de la NATO doresc încetarea războiului declanșat de Rusia, și își asumă o foarte mare responsabilitate. Secretarul general al NATO susține că se va face tot posibilul ca situația să nu se înrăutățească.

‘’Suntem deciși să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina. Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că acest război nu se va extinde în afara granițelor Ucrainei”, a declarat Jens Stoltenberg.

Ucraina nu intră în NATO

În cadrul declarațiilor desfășurate înaintea summit-ului, Jens Stoltenberg a făcut unul dintre cele mai așteptate anunțuri. Se pare că NATO nu are în vedere includerea Ucrainei.

„Primirea Ucrainei în NATO nu este în planurile noastre acum, dar sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate”, a declarat acesta.

Care este motivul pentru care Ucraina nu este primită în NATO

Deși Ucraina beneficiază de tot sprijinul în războiul purtat cu Rusia, aceasta nu este bine-venită în NATO, motivul fiind unul destul de simplu. Acest lucru nu ar face decât să înrăutățească toată situația actuală, conform secretarului general al NATO.

‘’Un conflict între NATO și Rusia ar provoca mai multă moartă și distrugere’’, a declarat Jens Stoltenberg.

Rusia este sprijinită de către China

Se pare că Rusia are un mare aliat în acest conflict. China vine în ajutorul Rusiei nu false informații pentru a agita populația și există chiar posibilitatea să furnizeze sprijin militar.

‘’China sprijină Rusia cu minciuni și dezinformare și trebuie să ne asigurăm că nu va furniza Rusiei și sprijin militar. Mă aștept la un apel în acest sens al liderilor alianței către China. Cerem Belarus să înceteze cu complicitatea și sprijinul acordate lui Putin în această invazie. Mă aștept ca aliații să confirme intențiile de a investi mai mult în apărare, pentru că, din păcate, nu putem lua pacea ca fiind garantată’’, a mai declarat Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg: „O utilizare a armelor nucleare va schimba fundamental natura acestui război”

Secretarul general al NATO este de părere că un război chimic nu poate avea niciodată un câștig. Acesta susține că și Rusia a căzut de acord cu acest aspect în repetate rânduri. Se pare că în caz de atac nuclear există deja un plan și se știe cum va trebui gestionată situația.

‘’NATO își va apăra toți aliații. O utilizare a armelor nucleare va schimba fundamental natura acestui război iar Rusia trebuie să înțeleagă că un astfel de război nu trebuie purtat niciodată și că un astfel de război nu poate fi câștigat. Este un aspect asupra căruia Rusia s-a declarat de acord de nenumărate rânduri, dar retorica nucleară din prezent contrazice tot ce Rusia a spus în cadrul Națiunilor Unite. Vom face tot posibilul pentru a împiedica un război nuclear dar nu trebuie să existe nicio îndoială în legătură cu reacția noastră promptă în cazul unui atac. Avem planuri și știm ce vom face, dacă va fi cazul’’, a mărturisit secretarul general al NATO.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page