Press "Enter" to skip to content

Mugur Dumitriu a suferit un AVC. Care este starea acestuia

Mugur Dumitriu, poet și pictor cunoscut în România, se află internat în spital. Bărbatul a suferit un AVC și s-a prăbușit în plină stradă. A fost dus la Spitalul Floreasca, unde medicii l-au operat de urgență și, în cele din urmă, au fost nevoiți să îl inducă în comă.

Mugur Dumitriu, un poet și pictor renumit în România, se află internat în spital după ce a suferit un AVC. Acesta a căzut pe stradă și a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență și, în cele din urmă, a fost indus în comă.

După câteva zile, s-a trezit. Medicii sunt rezervați în privința stării de sănătate a bărbatului. Prietenii apropiați ai acestuia depun toate eforturile pentru a-i asigura o recuperare cât mai ușoară.

Există și câteva conturi unde se pot face donații, pentru a oferi ajutor în această perioadă dificilă pe care o traversează.

După câteva zile, echipa medicală de la Spitalul Floreasca a decis să îl trezească pe artist din comă. Cu toate acestea, nu au reușit, deoarece nu putea să respire singur. Abia la a patra încercare, s-a trezit. Medicii au fost nevoiți să îl mențină sedat pe Mugur Dumitriu, iar aceștia sunt rezervați în privința stării sale de sănătate.

Ca urmare a accidentului vascular cerebral suferit, artistul Mugur Dumitriu a rămas paralizat pe partea stângă a corpului. Cu o săptămană în urmă, a fost transferat din secția de terapie intensivă și acum se află într-un salon obișnuit. Procesul de recuperare va fi unul îndelungat pentru artist, care a început recent să pronunțe câteva cuvinte.

Mugur Dumitriu are permisiunea de a începe exercițiile fizice de recuperare, fiind însoțit de un kinetoterapeut în spital. Mai târziu, poetul va fi transferat într-un centru de recuperare. Pe lângă dificultățile actuale, pictorul a dezvoltat și bronhopneumonie, conform informațiilor transmise de unul dintre apropiații săi. Această boală îl epuizează. Din cauza situației delicate, cei apropiați lui Mugur Dumitriu au cerut ajutor.

„AJUTOR!

Dragii mei dragi, avem mare nevoie de ajutor!

După cum ați observat, Mugur Dumitriu, prietenul nostru drag, lipsește din online de aproape trei săptămâni. Lipsește pentru că e în spital.

Acum trei săptămâni, într-o după-amiază, s-a prăbușit la pământ!

A fost dus repede la Floreasca, unde diagnosticul a fost AVC.

În timpul nopții, starea i s-a agravat și complicat și a fost operat de urgență.

A fost așa de grav, încât i-au indus coma.

A stat niște zile în comă indusă, timp în care nimeni nu-i mai dădea șanse de revenire.

După câteva zile de comă indusă, au hotărât să-l trezească. N-au putut. Nu putea respira singur.

Într-un final, la a patra încercare, a reușit.

Încă niște zile a stat mai mult sedat, iar pronosticul medicilor același: rezervat.

Nu vorbea deloc și este paralizat pe partea stângă”, au transmis apropiații.
Artistul are nevoie de ajutor
Prietenii acestuia au venit în ajutorul lui și au postat mai multe mesaje în speranța de a primi un ajutor.

„Acum o săptămână și ceva, l-au scos de la ATI și l-au dus într-un salon normal.
Nu mai este sedat non-stop și chiar ne-au lăsat să-i ducem de mâncare.
Chiar a făcut câteva progrese, în sensul în care reușește să spună vreo trei cuvinte.
De azi, ni s-a permis să-i ducem și un kinetoterapeut, ca să înceapă ceva exerciții de recuperare, până când va fi transferabil, ca să-l putem muta într-o clinică de recuperare.
Ca să fie treaba treabă, a făcut și o bronhopneumonie care-l face să tușească până la epuizare.
Noi, prietenii lui, suntem zilnic la spital, dar, din punct de vedere financiar, suntem demult depășiți de situație, în condițiile în care abia acum urmează partea cea mai costisitoare: recuperarea”, se arată în mesajul în care apropiații doresc să îi ofere o șansă la supraviețuirii cunoscutului artist din România.

„De la kinetoterapeut, până la clinica de recuperare (când ni se va permite să-l mutăm), totul costă enorm, iar noi nu mai avem bani nici să trecem strada.
Vă rog mult, ajutați-ne să-l ajutăm.
Muguraș mai are multe poeme frumoase de scris, iar noi, multe poeme frumoase de citit.
Orice leuț e binevenit, mai ales că ne așteptăm ca procesul să fie de lungă durată!
Atât vrem: o șansă pentru Mugur!
Vă mulțumesc din suflet și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă.
Vă pup și aveți mare grijă de sănătatea voastră!
E mai fragilă decât ați crede!
P.S. Orice share contează, orice lăicușor și orice comentariu fac postarea mai vizibilă și, în plus, suntem deschiși la orice idee care ne-ar putea ajuta să adunăm banii necesari următoarei perioade.
Vă pup și vă mulțumesc!
Vă las conturile mai jos:
Baran Mihaela
Cont lei: RO51INGB0000999905877417
Cont euro: RO61INGB0000999905877431
Codul SWIFT: INGBROBU
Revolut: 0764 153 157”, au transmis apropiații.
Mugur Dumitriu, poet și pictor cunoscut în România, a suferit un AVC, iar acum prietenii acestuia au transmis mai multe mesaje pentru a primi ajutor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page