Press "Enter" to skip to content

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a suferit un infarct. Kremlinul a încercat să ascundă informaţia, dar un înalt oficial l-a dat de gol

Kremlinul a susţinut joi că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care nu mai fusese văzut în public de aproape două săptămâni, nu are probleme de sănătate.

Presa de stat din Rusia a difuzat, tot joi, un scurt fragment dintr-o înregistrare video cu Şoigu, într-un cadru separat, pe o parte din ecran unde apăreau şi alţi oficiali de rang înalt de la Moscova, la o şedinţă cu Vladimir Putin.

Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, preşedintele a participat la o videoconferinţă a Consiliului de Securitate al Rusiei, în cadrul căreia Şoigu i-a prezentat situaţia „operaţiunii speciale” din Ucraina – denumirea oficială folosită la Moscova pentru invazia ţării vecine.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerascenko susține că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a suferit un infarct.

Serghei Șoigu nu a fost văzut public în perioada 11-24 martie, când a apărut pentru scurt timp într-un videoclip difuzat de Kremlin.

„Atacul de cord al lui Șoigu a venit după acuzația dură a lui Putin privind eșecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris Gerașcenko pe Facebook.

Potrivit acestuia, Shoigu se recuperează în prezent la spital, relatează novinite.com.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page