Press "Enter" to skip to content

Meteo până pe 4 februarie 2024. Cum va fi vremea în România, temperaturile sunt foarte scăzute

După cel mai recent episod de iarnă, ce a adus ninsori puternice și ger în mai multe regiuni ale țării, specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo până pe 4 februarie 2024. Află cum va fi vremea în România, temperaturile sunt foarte scăzute.

ANM a emis prognoza meteo pe două săptămâni

După acest nou episod de iarnă, primul al anului 2024, caracterizat de ninsori puternice, viscol și valori negative în termometre, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis luni, 22 ianuarie, prognoza meteo până pe 4 februarie 2024.

În următoarele două săptămâni, vremea ne pregătește câteva surprize, anunță meteorologii.

Meteo până pe 4 februarie 2024

Cum va fi vremea în Banat

Potrivit meteorologilor, în zona Banatului, următoarele zile vor fi caracterizate de alternanțe termice mari de la o zi la alta, cu maxime cuprinse între și 3 și 9 grade. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 6 grade până în ziua de 29 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8…9 grade. Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 2 grade în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -3 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 2 grade în 3 și 4 februarie.

Cum va fi vremea în Crișana

„Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 7 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 4 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 6…7 grade. Minimele, vor crește de la medii în jurul
a – 7 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până în 30 ianuarie, acestea să coboare până spre -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 1…2 grade”, a transmis ANM.

Cum va fi vremea în Transilvania

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor urca până la 4-5 grade, pe 25 ianuarie, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, valorile din termometre nu vor arăta mai mult de 2 grade Celsius.

Se va încălzi din nou, după 29 ianuarie, cu maxime de 4-5 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Maramureș

„Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 1 și 5 grade, cele mai reci zile fiind cele de 23 și 26 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regională a maximelor va fi de 2 grade până în ziua de 30 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele vor crește treptat până spre 4…5 grade. Minimele vor crește de la medii în jurul a – 8 grade în noaptea de 22 ianuarie, până spre 1 grad în 25 ianuarie, apoi vor fi alternanțe termice, tendința fiind însă de scădere a valorilor termice, condiții în care până în 30 ianuarie, acestea vor coborî spre valori în jurul a -4 grade, în medie. Ulterior nopții de 30 ianuarie și până la sfârșitul intervalului, minimele vor crește treptat, până spre valori medii de 0 grade.”

Cum va fi vremea în Moldova

De la maxime de 5-8 grade Celsius, pe 25 ianuarie, valorile medii ce se vor atinge ziua o să scadă până la 3 grade Celsius, în perioada 26-30 ianuarie.

După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 7…8 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Intervalul analizat începe cu o creștere a temperaturilor. Dacă pe 23 ianuarie se vor înregistra maxime de 2 grade, până pe 25 ianuarie, acestea vor ajunge la 9 grade Celsius. „După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii de 9…10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.”

Cum va fi vremea în Muntenia

„Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 9 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie. După ziua de 29 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii în jurul a 10 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor crește de la medii în jurul a -9…-8 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie. Ulterior nopții de 26 ianuarie, în intervalul 27-30 ianuarie alternanțele termice vor fi nesemnificative, minimele urmând a avea valori de -4…-3 grade. După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0…1 grad, în medie.”

Cum va fi vremea în Oltenia

”Media maximelor va crește până spre valori în jurul a 10 grade în ziua de 25 ianuarie, pornind de la 1 grad, în prima zi a intervalului de prognoză, apoi vor scădea până spre 6 grade în ziua de 30 ianuarie. După ziua de 30 ianuarie vremea va intra într-un proces de încălzire, care se va concretiza prin înregistrarea unor valori medii în jurul a 10 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea în general un parcurs similar cu cel al
maximelor, astfel că acestea vor crește până spre 2 grade în data de 26 ianuarie, pornind de la -8 grade în primele două nopți ale intervalului, apoi vor coborî până în noaptea de 30 ianuarie spre -4 grade. Ulterior nopții de 30 ianuarie, minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă minime în jurul a 2 grade, în medie.”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page