Press "Enter" to skip to content

Medicul Nelu Tătaru a vorbit despre cum vor fi sărbătorile anul acesta, când ne aflăm în valul patru al pandemiei: „Trebuie să avem mai multă grijă”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, spune că valul patru al pandemiei este imaginea realității crunte pe care o trăim astăzi din cauza virusului COVID-19.

Nelu Tătaru este de părere că oamenii au nevoie și de un specialist în sănătate, nu doar de politicieni. Valul cu numărul patru al pandemiei de COVID-19 ne-a arătat și ne arată tuturor, în continuare, realitatea cruntă pe care o trăim.

Nelu Tătaru a vorbit despre sărbătorile de iarnă din anul acesta, în contextul valului patru al pandemiei

„Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a transmis Nelu Tătaru pe pagina lui de Facebook.

„Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit <<o joacă>> ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. 

Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai afirmat acesta.

Nelu Tătaru: „Sănătatea are nevoie de un profesionist”

Nelu Tătaru este de părere că, la momentul actual, avem mijloace de care ne putem folosi pentru a ne ușura drumul prin pandemia de COVID-19, dar trebuie să le folosim. Este vorba despre vaccin, masca de protecţie, distanţarea socială și dezinfectantul. Nelu Tătaru încurajează cetățenii ca, atunci când nu se simt bine și au simptome specifice virusului COVID-19, să ia decizia corectă și să apeleze la medicul de familie.

„Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a scris Nelu Tătaru.

„Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai adăugat Nelu Tătaru. scrie kanald.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page