Press "Enter" to skip to content

Medicul Alexandru Rafila a anunțat când putem renunța la certificatul verde. Medicul a făcut noi precizări

Alexandru Rafila a transmis că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ.

Medicul a declarat că documentul se activează după 3 săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei cazurilor de COVID-19 şi este eliminat când incidenţa scade.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după audierile din Parlament, că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ.

Oficialul a anunțat că introducerea lui se va face după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei, şi va putea fi eliminat când aceasta scade.

Ministrul propus a mai spus că în certificatul verde va fi introdusă şi testarea, nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea, şi a arătat că trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Ce a transmis Alexandru Rafila

Despre certificatul verde, Rafila a spus că nu se va renunţa la el, ci se ia în calcul reglementarea lui printr-un act normativ nou.

El a explicat că certificatul se va putea activa în momentul creşterii transmiteri, şi a dat ca exemplu teoretic, după 3 săptămâni de creştere consecutivă, şi retragerea, la o scădere similară, dar şi la o incidenţă de 1, sau 0,5, care să nu pună în pericol sănătatea populaţiei. 

„Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea, şi a arătat că trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Desprea evoluţia pandemiei, Alexandru Rafila a spus că deocamdată s-a stabilizat, dar e posibil ca la începutul lunii ianuarie să fie o creştere, pentru că va fi perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul a mai spus că măsurile imediate pe care le va lua sunt testare, servicii medicale şi încurajarea populaţiei să se prezinte cât mai repede la medic.

„Trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Oamenii nu mai înţeleg despre ce e vorba, lipsa încrederii în sistemul de sănătate trebuie redobândită.”, a explicat Rafila. scrie kanald.ro

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page