Press "Enter" to skip to content

Medicii rup tăcerea. Ce are în ea carnea de pui? Diferența dintre piept și pulpă

Medicii nutriționiști spun adevărul despre carnea de pui. Criticată, dar și preferată de majoritate persoanelor, carnea de pui este nelipsită de pe masa românilor.

De ce o preferă?

Pentru că este mai ușoară decât alte tipuri de carne, carnea de pui are avantajele ei, în raport cu proteinele și caloriile pe care le conține.

Aripioară sau picior, ce bucată alegem din puișor?🐔🐓🍗
Mihaela Bilic ne explică de ce carnea de pui este cea mai consumată la nivel mondial.

„Carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui?

Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane😋”, scrie Bilic pe Instagram.

Grăsimea se elimină mai ușor
„Avantajul este că grăsimea de pui se concentrează în piele și imediat sub piele, de aceea este ușor de eliminat. Este o grăsime bogată în acizi grași mononesaturați (similari cu cei din uleiul de măsline)🤓 Însă contează foarte mult ce bucată de carne alegem, nu e totuna dacă e vorba de piept, aripioară sau pulpă de pui😜 In 100g carne avem:

-pentru piept- 25g proteine, 4,5g grasime, aprox 150cal și 1-2 mg fier
-pentru pulpe- 22g proteine, 9g grăsime, 200cal și de 4 ori mai mult fier față de pieptul de pui🤩”, a mai scris vedeta.

Diferența dintre aripioare și piept
Potrivit nutriționistului, aripiaorele sunt mai bigate în grăsime.

„Despre aripioare nu e mare lucru de spus sunt de 3-4 ori mai bogate în grăsime decât pulpele și multă carne nu prea alegi-dar asta nu le împiedică să fie delicioase😂😂

Precizare importantă: alimentația pe care o primesc puii/găinile influențează în mod direct concentrația de nutrienti din carne. Hrana bogată în lucernă scade conținutul de colesterol, prezența semințelor de in duce la creșterea procentului de Omega-3, iar boabele de porumb dau grăsimii o culoare galbenă, datorită carotenului🧐”, a precizat Bilic.

Cum se consumă?
„Un ultim secret: carnea de pui se consumă bine gătită, temperatura ridicată elimină riscul infestării cu salmonella. Cum știți că este gătită suficient? Căldura coagulează proteinele, așa că din moale și translucidă, carnea trebuie să devină fermă și de culoare albă, opacă.

Acum, că știți toate aceste secrete, întrebarea care rămâne este: ce bucată veți alege, aripioară sau picior?!🤨🤣🥳”, a transmis Mihaela Bilic pe Instagram.

More from Fără categorieMore posts in Fără categorie »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.