Press "Enter" to skip to content

Medic român: Această vitamină trebuie luată toată viața

Vitamina D este un nutrient necesar pentru sănătate. Aceasta ajută organismul să absoarbă calciu, una dintre principalele substanțe necesare pentru oase puternice.

Împreună cu calciu, vitamina D ajută la prevenirea osteoporozei, o boală care face ca oasele să devină mai subțiri și mai slabe și mai predispuse la fracturi.

Organismul are nevoie de vitamina D și pentru alte funcții. Mușchii au nevoie de ea pentru mișcare, iar nervii au nevoie de ea pentru a transmite mesaje între creier și alte părți ale corpului.

Vitamina D este esențială pentru ca sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor și sistemul imunitar pentru a lupta împotriva bacteriilor și a virușilor care îl atacă.

Există foarte puține alimente care conțin vitamina D în mod natural. Cea mai bună sursă este peștele gras, cum ar fi somonul, tonul și macroul. Alimentele îmbogățite, cum ar fi laptele, sunt principala sursă de vitamina de vitamina D în dieta americană.

Dr. Monica Pop a vorbit la un moment dat despre o vitamină care ar trebuie luată toată viață. A învățat acest lucru încă din facultate, de la un profesor mai în vârstă.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea.

Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.

Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page