Press "Enter" to skip to content

Măsuri pentru facturile uriașe la gaz și curent. Ce va face Ministrul Energiei

În continuare românii primesc facturi uriașe la curent și gaze naturale. Deși autoritățile au încercat să ne liniștească și au spus că situația se va repara, cifrele mari de pe facturi nu pot fi trecute cu vederea și le dau palpitații consumatorilor. În acest context, Ministrul Energiei a anunțat ce măsuri va lua zilele acestea.

Măsuri pentru facturile uriașe la gaz și curent electric

Virgil Popescu a declarat că va susține o videoconferință cu toți furnizorii pentru a discuta despre recalcularea facturilor la energie electrică, asta după ce a primit semnale conform cărora recalcularea nu a fost făcută corect.

El a precizat că furnizorii au obligația să recalculeze facturile fără penalități, în termen de 15 zile și, de asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora. Un alt aspect important este că în timpul în care este în vigoare ordonanța de urgență de plafonare și compensare, sunt interzise debranșările.

Perioada de aplicare a legii, dacă nu mă înșel, ținând cont că până în 31 iunie se refac facturi, se recalculează, cred că este 31 iunie. În ordonanță am aprobat interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plăților până la finalizarea facturilor, a declarat ministrul Energiei.

Ministrul Energiei, agresat în Parlament

Un incident fără precedent a avut loc luni seară, 7 februarie 2022, în Parlament, în timpul discursului ținut de Ministrul Energiei la moțiunea simplă împotriva sa. Virgil Popescu a apucat să spună câteva cuvinte, după care, din sală, liderul AUR i-a strigat: Ești un hoț! Ulterior a avut loc un schimb de replici între cei doi, după care George Simion s-a ridicat de pe scaun și s-a îndreptat spre pupitru, unde Ministrul Energiei își ținea discursul.

Liderul AUR l-a luat de gât pe Virgil Popescu și în ciuda avertismentelor din partea președintelui de ședință, conflictul nu a încetat. Au fost solicitați să intervină chestorii, după care președintele a declarat ședința încheiată. El a precizat că este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic în timp ce își susține discursul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page