Press "Enter" to skip to content

Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Românii primesc ajutoare de Crăciun

În ultima vreme au avut loc scumpiri majore în toate domeniile. Cheltuielile sunt tot mai greu de suportat de români, motiv pentru care autoritățile caută soluții pentru a-i sprijini pe aceștia. Aflăm de la Marius Budăi că se dau vouchere și în 2023, spre bucuria tuturor beneficiarilor.

Se dau vouchere și în 2023

Voucherele de alimente au fost una dintre cele mai bune alternative de anul acesta. Cei 250 de lei primiți o dată la două luni de către români, bani pe care i-au putut folosi pentru achiziția de mâncare, vor ajunge la beneficiari și în 2023. Veștile bune vin chiar acum, la final de an.

Românii se pregătesc deja să primească a patra tranșă de bani, mult mai repede decât se așteptau. Dacă până acum primeau banii  spre finalul lunii, luna aceasta vor fi virați în intervalul 19-23 Decembrie. Încă 250 de lei vor ajunge pe cardurile beneficiarilor, românilor cu situații precare, pentru a se folosi de ei pentru sărbători, așa cum a anunțat Marius Budăi.

Vestea bună este că și anul următor vor fi acordate aceste vouchere sociale în valoare de 250 de lei. Mai mult decât atât, mai mulți români vor putea beneficia de acești bani, după ce s-a stabilit ca venitul familiei să fie de minim 1.7000 de lei, de la 1.500, cât era inițial, după ce au avut loc mai multe discuții între Marius Budăi și Marcel Boloș.

„Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

De precizat că vouchere sociale au un termen de valabilitate. la care trebuie să fim foarte atenți. Dacă nu folosești banii în timp util, aceștia vor fi retrași. Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page